• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2022

12:41

PIKSIJEVIM ORLOVIMA SE DIVI CEO FUDBALSKI SVET! Evo koje su REKORDE oborili reprezentativci Srbije!

ap photo

Fudbal

PIKSIJEVIM ORLOVIMA SE DIVI CEO FUDBALSKI SVET! Evo koje su REKORDE oborili reprezentativci Srbije!

Podeli vest

Fenomenalan uspeh su ostvarili reprezentativci naše zemlje plasiravši se u Katar i to ispred favorizovanog Portugala, a ono što su radili srpski fudbaleri i na ličnom planu je vredno poštovanja

Iako cela nacionalna selekcija na čelu sa Draganom Stojkovićem zaslužuje pohvale zbog svega učinjenog do sada, Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Dušan Vlahović su se posebno istakli u godini za nama! 

Nije u pitanju samo dres sa voljenim grbom, već i ono što su uradili na klupskom nivou! Rekordi su padali kao od šale u režiji naših brilijatnih momaka, a dugo će se pričati o njihovim uspesima!

Kapiten Srbije i Ajaksa, Dušan Tadić je proglašen najboljim srpskim fudbalerom u 2021. godini, a hvalospevi na račun Dušana Tadića pljušte sa svih strana.

Foto: reuters

 

 

On je upisao 37 asistencija, oborio rekord Lionela Mesija koji je 2011. godine brojao do 36, a kada na to dodamo i veliki broj golova, jasno je da je Tadić jedna od najboljih fudbalera sveta u ovom trenutku. 

Aleksandar Mitrović je u godini za nama ostavljao bez teksta navijače reprezentacije Srbije, ali i Fulama! 

Novim golom, 31. za Mitrogola u od starta Čempionšipa, izjednačio se na večnoj listi golgetera sa najboljim bilansom u jednoj sezoni.

Foto: Reuters

 

Naime, (još uvek) aktuelni rekorder je Toni Ajvan koji je prošle sezone postigao isti broj golova za Brentford, ali kako je ovaj klub u elitnom rangu, a srpski golgeter ima još 16 utakmica do kraja trke i veliku šansu da postane apsolutni kralj strelaca "najbolje druge lige na svetu" u jednoj sezoni. Pao je još jedan rekord u Engleskoj, a Mitrović je tom prilikom ušao u istoriju tamošnjeg fudbala. Postao je prvi igrač koji je četiri puta proglašen za igrača meseca u Čempionšipu. Do tada rekorder su bili on i Dvajt Gejl sa po tri pomenuta priznanja, a od danas je Mitrogol samostalni rekorder. Igrač meseca je do sada bio u martu i aprilu 2018, pa u oktobru 2019. i sada opet. Ukupno je u Čempionšipu dao 62 gola na 103 meča u karijeri.

Ali to nije sve kada je Mitrović u pitanju, on je ostavrio još vredniji uspeh, pošto je na meču reprezentacije Srbije sa Republikom Irskom sjajni golgeter,  izjednačio rekord Stjepana Bobeka po broju golova u dresu nacionalnog tima, pa ga je protiv Portugala oborio kada je postigao svoj 39. pogodak, a onda ga je dodatno podebljao u duelu sa Azerbejdžanom, a onda samo nastavio da rešeta...Najbolji strelac u istoriji reprezentacije je za A selekciju naše države debitovao 2013. godine protiv Belgije, a prvi gol za "orlove" je dao iste godine na "Marakani" u remiju sa Hrvatskom (1:1).

Kada je reč o Dušanu Vlahoviću, jasno je da je mladi as Juventusa sa 22 godine pravo fudbalsko čudo! Uspeo je bivši igrač Partizana i Fiorentine mnoge stvari koje niko pre njega...

Foto: tanug/ap

 

Doskorašnji napadač "viole" proglašen je za najboljeg igrača italijanske Serije A u decembru protekle godine. U tom periodu Vlahović je na pet mečeva upisao pet pogodaka. Na taj način u stilu je stavio tačku na proteklu godinu, gde je sa 33. pogotka izjednačio rekord Kristijana Ronalda!

U tom momentu napadač Fiorentine je u 34. kolu Serije A postigao dva pogotka i sa 19 golova u sezoni oborio rekord star 62 godine.Srpski reprezentativac se u 22. minutu iz penala upisao u strelce i sa 21. godinom i 95 dana postao je najmlađi fudbaler u istoriji italijanskog šampionata koji je postigao najmanje 18 pogodaka u jednoj sezoni. Potom je u 73. minutu i drugi put matirao ekipu Siniše Mihajlovića.

Fudbaler Fiorentine je na večnoj listi pretekao Brazilca sa italijanskim pasošem Žozea Alafinija. Nekadašnji igrač Milan držao je rekord sa 18 golova iz sezone 1958/59.

Zasijao je Vlahović u Juveu čim je debitovao, a vodi trku sa Imobileom iz Lacija za najboljeg strelca Serije A. U ovom momentu član Lacija je postigao 19 golova, a Serbin 18 i usamljeni su u vrhu liste...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija