Autor: Informer.rs

23.02.2022.

21:21

Foto:

Sport

DOŠLI SMO U BEOGRAD DA NAPRAVIMO DRAMU! Šokantna izjava trenera Sparte!

Iskusni trener Sparte Pavel Vrba govorio je uoči poslednjeg treninga praškog tima na stadionu Partizana i istakao da njegova ekipa mora potpuno drugačije u odnosu na duel od pre sedam dana. 

- Moramo da budemo bolji u ofanzivi jer ono u Pragu nije bila naša igra. Dobri smo bili samo u prvih dvadesetak minuta, ali nismo istrajali. Ukoliko budemo igrali kao u tom pozitivnom periodu u prvoj utakmici, mogli bismo da unesemo dramu u ovaj dvomeč - rekao je Vrba. 

Iskusni češki strateg je uspevao da eliminiše Partizan u evropskim takmičenjima, ali kada je sa klupe predvodio Plzen. 

- Nisam siguran da je to važno, ali boravimo u istom hotelu kao tada, igraćemo na istom stadionu... Nadam se da bi i konačan ishod dvomeča mogao da bude isti - dodao je Čeh. 

Trener Sparte od Partizana očekuje sličan pristup kao i u Pragu budući da će crno-beli braniti pozitivan rezultat. 

- Pobedili su u Pragu pa očekujem da će igru graditi na pouzdanoj odbrani, međutim očekujem isto tako da na momente budu ofanzivniji nego u prvoj utakmici. Sigurno bi voleli da obraduju svoje navijače novom pobedom. Mi nemamo šta da izgubimo, tako da bi fudbal mogao da bude uzbudljiv. Njihovi ofanzivci su brzi i sa veoma dobrom tehnikom, vole kontranapade. Moraćemo o tome da povedemo računa, ne smemo da im dozvolimo da urade nešto slično kao god gola u prvom meču. To je bila situacija gde su pokazali snagu i najveći kvalitet - ističe trener Sparte.

Informer

Pavel Vrba upućen je u to da Partizan već u nedelju igra veliki derbi protiv Crvene zvezde koji bi mogao da utiče na šampionsku trku u Superligi Srbije. 

- Oni sigurno žele dobar rezultat i protiv nas i protiv Zvezde. Nadam se da ćemo im sutra otežati što više i da neće biti u optimalnoj kondiciji u predstojećoj ligaškoj utakmici - objašnjava Vrba. 

Češki klub prethodnog vikenda nije igrao u domaćem prvenstvu zbog loših vremenskih uslova. 

- Bolje je nekada ne igrati nego igrati utakmicu koja ne bi ličila na fudbal. To je bila dobra odluka. Iza nas je klasična nedelja, s jednom utakmicom. Nadam se da ćemo iskoristiti tu prednost - zaključio je Vrba.