Autor: Informer.rs

26.02.2022.

11:39

Foto: Tanjug/AP

Sport

TOTALNI KOLAPS! Hoće da proteraju Ruse! Poljaci ne žele da igraju, Levandovski brutalan!

Predsednik Fudbalskog saveza Poljske Cezar Kuleša kaze je da fudbaleri Poljske nemaju nameru da igraju sa Rusijom u baražu za Mundijal u Kataru.

Rusija i Poljska trebalo bi da se sastanu 24. marta u Rusiji, ali posle svega što se dešavalo proteklih dana i rata sa Ukrajinom, Poljaci ne žele da igraju.

- Vreme je da sa reči pređemo na dela. Zbog eskalacije agresije Rusije prema Ukrajini, fudbalska reprezentacija Poljske nema nameru da igra meč baraža za Svetsko prvenstvo protiv Rusije. To je jedina ispravna odluke. Razgovaramo sa reprezentacijama Švedske i Češke kako bismo FIFA izložili jasan zajednički stav -  poručio je Kuleša preko Tvitera.

Predsednik Saveza Poljske dobio je odršku najboljeg fudbalera te zemlje, Roberta Lebandovskog. Golgeter Bajerna se oglasio na društvenim mrežema i u potpunosti podržao stav.

- Ovo je ispravna odluka. Ne mogu ni da zamislim da igram meč protiv reprezentacije Rusije u situaciji u kojoj ta zemlja vrši oružanu agresiju na Ukrajinu. Ruski fudbaleri i navijači nisu odgovorni za ovo što se događa, ali mi ne možemo da se pravimo kao da je sve u redu - napisao je Levandovski na Tviteru.

Pobednik duela Rusije i Poljske će se ukrstiti sa boljim iz okršaja Švedske i Češke. Nekadašnji reprezentativac Poljske, Zbignjev Bonjek, sada u ulozi potpredsednika UEFA zalaže se za proterivanje ruskih klubova iz evropskih takmičenja.

- To je moje lično mišljenje, da bi ih trebalo izbaciti. Postizanje konzenzusa sa UEFA je komplikovan proces, koji zahteva vreme. Verujem da je ovo samo početak sankcija prema Rusiji - zaključio je Bonjek.

Eskalacija sukoba, rat u Ukrajini koji je počeo posle ruske invazije na ovu zemlju, naterao je UEFA da reaguje. 

- -UEFA želi da izrazi svoju zahvalnost predsedniku Francuske Emanuelu Makronu za njegovu ličnu podršku i posvećenost da Francuska organizuje najprestižniju utakmicu evropskog klupskog fudbala -  navela je UEFA u kratkom saopštenju.

Dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na Informer.rs.