Autor: Informer.rs

23.03.2022.

17:33

Foto:

Sport

ŽELIMO DA U ŽIVAMO U PLEJ-OFU, A NE STREPIMO ZA OPSTANAK! Napredak predstavio novog TRENERA!

Delovao je Napredak fantastično tokom jesenjeg dela šampionata, ali se na početku 2022. godine sve raspalo. Čarapani nemaju poraz na sedam vezanih mečeva, te je logičan rasplet događaja bio rastanak sa Ivanom Stefanovićem. 

Trener koji je nedavno otkinuo bodove Partizanu u Humskoj je nakon poraza od Voždovca smenjen sa mesta trenera, a Napredak je danas predstavio njegovog naslednika - Zorana Milinkovića. 

Nekadašnji trener Partizana imaće desetak dana da se "upozna" sa ekipom budući da je na programu reprezentativna pauza. Ipak, iskusni strateg poznaje veći deo ekipe koje je zatekao u Kruševcu, a "debi" na klupi Čarapana imaće u Novom Pazaru gde bi sve osim tri boda bio neuspeh. 

- Čast mi je da radim u klubu svete i bogate istorije. Aktuelni trenutak nalaže da se konsolidujemo i uzmemo dovoljno bodova da se plasiramo u plej-of. To je naš kratkoročni cilj, a verujem da će se u međuvremenu iskristalisati i dugoročni ciljevi i da ćemo u doigravanju igrati sa najboljim srpskim klubovima, a potom učestvovati u realizaciji novih uspeha na zadovoljstvo svih koji vole Napredak - jasan je bio Milinković na promociji. 

Informer

Iskusni srpski trener treći je koji ove sezone seda na kormilo Kruševljana, nakon Stevanovića i Đuričića. 

- Zahvaljujem se prethodnim kolegama Stefanoviću i Đuričiću, jer sam ubeđen da su radili na krajnje profesionalan način. Razne okolnosti uticale na razvoj događaja, a kako život ide dalje, na kraju svi, pored zasluga, moramo prihvatiti svoj deo odgovornosti. Poznajem veći broj igrača, sa nekima sam i sarađivao i nema razloga da u predstojećem periodu ne pronađemo najbolja rešenja i povratimo stečeni imidž. Svi želimo da uživamo u utakmicama u doigravanju, u plej – ofu, a ne da strepimo za opstanak - podvukao je iskusni trener. 

Milinković je u karijeri predvodio Spartak, Vojvodinu, Kolubaru, Rad, Radnički Kragujevac, Aris iz Soluna, Anortozis i Al Džahri, a najveći uspeh mu je titula sa Partizanom iz 2015. godine!