Autor: Informer.rs

08.04.2022.

09:46

Foto: printscreen

Sport

DA LI STE ČULI BIZARNIJI RALOG? Legendarni HRVATSKI GOLMAN otkrio zašto nije mogao da brani za reprezentaciju!

Nemačka fudbalska javnost se svake godine seti Piplice zbog autogola koji je postigao 6. aprila 2002. godine u dresu Energi Kotbusa! 

Hrvat je posle udarca fudbalera Borusije Menhengladbah Marsela Vitečeka loptu dočekao tačno na glavu i od nje se lopta odbila u mrežu. od tog trenutka svake godine mu novinari postavljaju isto pitanje o tom golu, a posle dve decenije počelo je da mu smeta.

- Naravno da me nerviraju pitanja o ovom golu. Stalno mi dolaze novinari s istim pitanjem, nebitno koja je tema intervjua. Ne volim ovu godišnjicu, ali naučio sam da živim s tom greškom. Hiljadu puta sam objasnio što se dogodilo i mislim da sam u sportu postigao puno više od tog autogola. Bio sam poznat i pre toga, ispisao sam istoriju s Kotbusom- rekao je Piplica za nemački "Kiker".

Hrvat je otkrio razlog njegovog neigranja za reprezentaciju rodne zemlje, za šta je "optužio" Miroslava Ćira Blaževića.

Nakon toga je zaigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je odigrao 13 utakmica.Sa Jugoslavijom je 1987. godine bio deo U-20 selekcije koja je postala prvak sveta.

- Bila je to najjača ekipa u kojoj sam igrao i rat nas je zaustavio da osvojimo još trofeja. Imali smo 20 vrhunskih igrača koji su kasnije igrali bitnu ulogu u Ligi šampiona- poručio je Piplica.