Autor: Informer.rs

11.04.2022.

15:11

Foto: AP/Photo

Sport

MEGAPREOKRET, ABRAMOVIČ UZVRAĆA UDARAC! Kupuje velikana iz Španije!

Prvo su se pojavile informacije da će Abramovič kupiti CSKA iz Moskve, potom da je pred kupovinom Geztepea, što je klub brzo demantovao, a "Miror" piše da ipak ide u Španiju.

Englezi prenose da je ruski oligarh zainteresovan da kupi Valensiju. Inače, klub je godinama u vlasništvu indonežanskog biznismena Pitera Lima. Nije briljirao, Valensija je daleko od starog ugleda.

Roman navodno samo čeka da  proda Čelsi kako bi počeo pregovore sa Limom oko akvizicije Valensije. Za klub je već zainteresovan Migel Zorijo i upravo je nekadašnji potpredsednik kluba sa "Mestalje" otkrio da se i Abramovič upustio u trku za Valensiju. Videćemo šta će na kraju odlučiti Piter Lim.

Informer

Roman Abramovič kupuje Velensiju?

- Piter Lim je probao da proda klub u London za 250 miliona evra i nije uspeo. Potom je otkrio medijima da ima dve ponude, jednu moju, a jednu ruskog oligarha iz Čelsija. Rekao sam mu samo da može da gubi 50 miliona godišnje ili da nam proda klub. Sviđalo se to njemu ili ne - rekao je Zorijo.

Navijači su besni na Pitera Lima pošto nije ispunio očekivanja. Valensija je daleko od starog nivoa, klub je trenutno deveti na tabeli La Lige.

Bonus video