Autor: Informer.rs

05.05.2022.

11:41

Foto: Starsportphoto

Sport

SVE JE GOTOVO! Reprezentativac Srbije POTPISUJE za četvrfinalistu Lige šampiona!

Pre 15 dana pojavila se informacija da lisabonski Orlovi žele srpskog reprezentativca Mihaila Ristića, a sada su svi portugalski mediji preneli da je stvar praktično završena.

Čeka se, maltene, samo da bivši igrač Crvene zvezde stavi potpis na vernost klubu sa "Luža" i tako napravi iskorak u svojoj karijeri.

Podsetimo, šampion Srbije je, takođe, bio voljan da ovog leta vrati Ristića na Marakanu, ali su Portugalci bili brži i konkretniji u ponudi, koju je na kraju srpski bek nije mogao da odbije. 

Članu Orlova ističe ugovor sa francuskim prvoligašem i moći će bez obeštećenja da dođe u Lisabon, kako bi zamenio španskog defanzivca Aleksa Grimaldija.

Sa druge strane, Španac ulazi u poslednju godinu ugovora i Benfika želi da ga stavi "u izlog".

On je na "Luž" došao 2016. godine, dok je od početka tekuće sezone u 46 utakmica dao šest i bio asistent kod devet pogodaka, reprezentativac Srbije je upisao 29 mečeva za Monpelje i dva puta bio strelac, uz tri asistencije.

Informer

Mihailo Ristić iz vremena dok je branio boje Zvezde

Podsetimo, Ristić je sa Marakane otišao 2017. godine u transferu vrednom 2.000.000 evra, kada je pojačao ruskog premijerligaša Krasnodar. Branio je boje Sparte iz Praga, da bi potpuno "eksplodirao" u Monpeljeu odigravši 97 mečeva, dao je tri gola i asistirao šest puta.

Benfika ne želi da se zaustavi na Ristiću, jer je trener Rodžer Smit izrazio želju da uprava angažuje i urugvajskog beka Matijasa Oliveiru, koji trenutno nastupa za španski Hetafe.