18.05.2022.

22:47 >> 14:32

Foto: Tanjug/AP

Sport

KLOP ZADOVOLJAN IGROM REZERVISTA! Imamo FERARIJE u garaži!

Liverpul je sinoć na gostujućem terenu posle preokreta pobedio Sautempton sa 2:1 u pretposlednjem kolu Premijer lige, prišao na bod zaostatka Mančester sitiju, pa će šampion lige biti odlučen u utakmicama poslednjeg kola u nedelju.

Informer

Jirgen Klop


Klop je napravio devet izmena u odnosu na tim koji je u subotu pobedio Čelsi u finalu FA kupa posle penala, a u ekipi nije bilo povredjenih Mohameda Salaha i Virdžila van Dajka.

Nemački trener bio je ponosan i pun utisaka posle utakmice.

- Zaista je dirljivo šta su momci uradili. Rekao sam im posle utakmice, ono što sam morao da uradim, zbog situacije, je priličan zločin. Takumi (Minamino) ne igra često, Aleks Okslejd-Čemberlen, koji je u izvanrednoj formi i ne igra toliko često, Harvi (Eliot) nije igrao duže, Kertis (Džons) nije igrao dugo i svi oni su se pokazali i to je neverovatno. Napraviti devet izmena, a odigrati ovako je izuzetno. Imali bismo mnogo više problema da su igrali fudbaleri koji su u subotu odigrali 120 minuta - rekao je Klop za Skaj.

Informer

Takumi Minamino


Sautempton poveo je u 13. minutu golom Nejtana Redmonda, Liverpul je izjednačio u 27. minutu golom Takumija Minamina, a pobedu je obezbedio Žoel Matip pogotkom u 69. minutu.

Minamino je sinoć prvi put ove sezone u Premijer ligi bio starter, a sedmorica saigrača su imali manje od 10 prvenstvenih utakmica kao starteri ove sezone.

Posle devet izmena, da nije uspelo ja bih bio odgovoran, ali uspelo je i momci su odgovorni za to. Mislim da su bili izuzetno dobri. Toliko sam srećan zbog igre da me je to dirnulo. Ovi momci, to je kao da imate Ferarije u garaži - naveo je Klop.

Da je Liverpul izgubio, Siti bi sinoć odbranio titulu.

- Video sam reakciju ekipe kada smo primili gol. Mislim da je bio čist faul na početku akcije, u takvim situacijama možeš da izgubiš živce, ali momci su nastavili da igraju. Kontrolisali smo utakmicu. Smirili smo atmosferu, utakmica je postala uobičajena, a ne ona kakvu je Sautempton želeo. Zaslužili smo tri boda. Fanstastično - naveo je Klop.

Informer

Fudbaleri Liverpula

- Igračima je zaista teško ponekad, ali šta god da se dogodi ove godine, dogodiće se zbog ove grupe, izuzetna je i to smo ponovo pokazali. Očekujem da reaguju kako reaguju, ali to nije normalno, to je posebno. Ova grupa je zaista, zaista posebna - dodao je nemački trener.

Utakmice poslednjeg kola igraju se u nedelju, Liverpul će igrati na svom terenu protiv Vulverhemptona, a branilac titule Siti dočekaće Aston Vilu, koju sa klupe predvodi nekadašnji kapiten Liverpula Stiven Džerard.