Autor: Informer.rs

18.05.2022.

18:20 >> 15:36

Foto: Tanjug/AP

Sport

REKONSTRUKCIJA U BAJERNU! Ovaj napadač napušta klub!

Procene li u Bajernu da će biti teško zadržati ova dva sjajna igrača da nemaju šanse za ih zadrže u klubu, verovatno će pokušati prodati obojicu već u predstojećem prelaznom roku kako bi na njima koliko-toliko zaradili, i doneli im neki deo novca za nova pojačanja. Levandovski i Gnabri su na izlaznim vratima "Alijac stadiona" 

Glavni urednik Bilda za fudbal Kristijan Falk potvrdio je da je njihovim saznanjima Bajern već započeo pregovore saa čak četvoricom igrača kao zamenu za pomenutu dvojicu.

Informer

Fudbaleri Bajerna

U pitanju su klasični napadači Sebastijan Aler Iiz Ajaksa i Saša Kalajdžić iz Štutgarta, i krulni napadači Sadio Mane iz Liverpula, te Usman Dembele iz Barselone. 

Od pomenutih ofanzivaca Mane je najveća zvezda, a Saša Kalajdžić najveće iznenađenje sa spiska Hasana Salihamidžića.

Čini se da je Sadio Mane iz Liverpula najskuplja moguća akvizicija od sve četvorice, jer je Senegalac jedan od najvažmojih igrača u sistemu Jirgena Klopa. Po sajtu transfermark sjajni krilni igrač procenjuje se na 80 miliona evra, ali Bajern se i dalje nada jer Mane nije produžio ugovor sa ekipom sa "Enfilda" koji mu ističe 2023. godine.

Informer

Sadio Mane

S druge strane, Saša Kalajdžić nije tolika zvezda kao Mane,. Austrijski reprezentativac srpskog porekla prošle sezone igrao je brilijantno za Stutgart u Bundesligi gde je u 33 utakmice upisao 16 golova i dodao pet asistencija. Kalajdžić je opasan u igri glavom zahvaljujući visini od dva metra te vrlo dobro sarađuje sa Hrvatom Bornom Sosom. Ove sezone su ga ipak  usporile povrede pa je igrao samo 15 utakmica i postigao šest pogodaka.

Dembeleu ugovor istječe, Haller je dugoročno vezan

Usman Dembele nije hteo da potpiše novi ugovor sa Barselonom te bi za Katalonce te bi to bio pored Koutinja jedan od najvežih promašaja u istoriji kluba. Ipak, Ćavi ga je vratio u startnih 11 te je mladi Francuz proigrao. Ali je u  2022. godini postigao je samo jedan gol, ali je asistirao čak 11 puta.

Informer

Usman Dembele i Felipe Kutinjo

Po trenutnoj situaciji, Bajern bi ga mogao dovesti čak besplatno, ali Barselona je ponovo otvorila pregovore oko novog ugovora sa mladim Francuzom.Igrao je već u Bundesligi, briljirao je u Dortmundu kao 19-godišnjak te se tada i prodao u Barsu, tako da mu ne bi bio problem da se privikne na takav način.

Informer

Sebastijan Aler

Sa Sebastijanom Alerom je situacija drugačija. Francuz je vezan ugovorom  sa Ajaksom do 2025. godine. U Holandiji igra sjajno, postigao je  je 21 gol i ima  sedam asistencija u prvenstvu, dok je ove sezone u Ligišampiona u osam utakmica postigao 11 pogodaka.

Proveo jedve sezone u u Nemačkoj, gde je igrao u paru sa Lukom Jovićem u šicu napada Ajntrahta iz Frankfurta od 2017. do 2019. godine Transfermarkt mu ga procenjuje na  na 30miliona eura.