Autor: Informer.rs

10.06.2022.

08:21

Foto: Starsportphoto

Sport

VOJVODINA SE NE ŠALI - "BOMBASTIČNO" pojačanje stiže na Karađorđe! (VIDEO)

Najavila je Vojvodina velike stvari tokom ovog leta, a dolazak novog predsednika kluba Dragoljuba Zbijića okrenuo je vetrove iznad Karađorđa! Rukovostvo novosadskog velikana odmah je krenulo "jako", angažovani su Milan Rastavac i Marko Jovanović, dok je na prvoj konferenciji najavljen ozbiljan remont igračkog kadra

Pričalo se o inostranim pojačanjima, ali malo ko je mogao da očekuje ovakvu "bombu" u Novom Sadu. Naime, po saznanjima "Mozzartsporta" boje Vojvodine će u narednoj sezoni braniti iskusni senegalski internacionalac Iv Baraje. Lale su dobile bitku za njegov potpis i to ni manje ni više nego protiv grčkog AEK-a! 

Baraje će na Karađorđe stići kao slobodan igrač budući da mu je ugovor sa Belenensešom istekao. On je među Portugalce stigao krajem februara, sa dva gola i dve asistencije pokušao klubu da sačuva status u Primeiri, ali ni to nije bilo dovoljno. Senegalac nije bio voljan da igra drugoligaški fudbal te je njihova saradnja prekinuta. 

Brzonogi ofanzivac se najbolje snalazi na krilnim pozicijama. Najbolje momente u karijeri imao je Parmi. Za italijanskog velikana igrao je pet sezone, a za to vreme postigao je 32 i namestio 16 golova. Na Apeninima je igrao još za Lumezane i Padovu, bio je u mlađim kategorijama Udinezea, deo karijere proveo u Kjevu iz Verone, da bi po odlasku iz Parme igrao za Žil Visente.

Podsećamo, Iv Baraje nije prvo, a ni poslednje pojačanje Vojvodine. Pre njega je na Karađorđe stigao Radomir MIlosavljević iz lučanske Mladosti, sa pozajmice je vraćen Milan Vidakov koji je bio najbolji strelac Prve lige Srbije.