Autor: Informer.rs

22.06.2022.

15:22

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJA ĆE U OVOM DRESU IGRATI NA MUNDIJALU? Navijači ogorčeni: Haos, ovo je za robiju, kao da su uzeli od Crnogoraca samo grb promenili... (FOTO)

Kao i tokom minulih meseci, na društvenim mrežama opet se pojavila fotografija novog dresa Srbije. Sve su prilike da će Orlovi zaista u njemu i igrati na Mundijalu. 

Navijači ogorčeni

"Orlovi" će na najvećem događaju u 2022. godini igrati u tradicionalnoj crvenoj opremi, sa zlatnim detaljima na rukavima, novim grbom. Novina je da su na majici utisnuti krstovi, koji će biti raspoređeni širom prednjeg dela.

Opremu je dizajnirao poznati i popularni proizvođač "Puma", koji već četiri godine oblači naš nacionalni tim.

Nisu se proslavili! Navijači su inače ogorčeni, mada je to preblaga reč! Nije malo onih koji misle da dres podseća opremu Crne Gore i Poljske, pa čak i Makedonije.

Osim Srbije, na Svetskom prvenstvu u Kataru "Pumine" dresove nosiće Senegal, Maroko, Urugvaj, Švajcarska i Gana. Do sada je objavljeno kako će izgledati dresovi svih ovih selekcija, osim Urugvaja, a očekuje se uskoro i to. Značajnija promena dresa može se primetiti kod Senegala, koji će na Mundijalu nositi beli dres, sa crveno-žuto-zelenim motivom na rukavu i crnom zvezdom na grudima. Sličan je i dres Gane, s tim da će motive pomenutih boja, samo u obrnutom redosledu, nositi na grudima.