• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

25.05.2022

08:01

SRBIJA U NOVOM RUHU, NAVIJAČI OGORČENI! Dosadno! Koji krš, majko mila...

Starsportphoto©

Fudbal

SRBIJA U NOVOM RUHU, NAVIJAČI OGORČENI! Dosadno! Koji krš, majko mila...

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru igraće u crvenim dresovima sa zlatnim detaljima, novim grbom i krstovima utisnutim širom prednjeg dela

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u novom dresu na Svetskom prvenstvu u Kataru, na kojem će biti nekoliko dosad neviđenih detalja! "Orlovi" će na najvećem događaju u 2022. godini igrati u tradicionalnoj crvenoj opremi, sa zlatnim detaljima na rukavima, novim grbom, a još jedna novina na majici su utisnuti krstovi, koji će biti raspoređeni širom prednjeg dela.

Opremu je dizajnirao poznati i popularni proizvođač "Puma", koji već četiri godine oblači naš nacionalni tim. Izgled novog dresa u javnost je lansirao španski sajt todosobrecamisetas.com, inače poznat po ekskluzivama kada su u pitanju dresovi širom sveta.
Mundijalski dres

Ovaj novi dres reprezentacija će nositi na SP u Kataru, a u Ligi nacija će igrati u dosadašnjoj opremi
Izvor Informera iz FSS

Promocija krajem leta

Informer je dobio potvrdu iz Fudbalskog saveza Srbije da je upravo to nova oprema reprezentacije. U njoj će "orlovi" igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine.

- Da, to je novi dres fudbalske reprezentacije za Mundijal u Kataru, s tim da će se, ipak, sačekati do zvanične promocije. U Ligi nacija nacionalni tim igraće u opremi u kojoj je bio i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tek krajem leta počeće da koriste novi dres, sa novim grbom i detaljima koji dosad nisu bili na opremi - potvrđeno nam je iz Saveza.



FSS je još u martu najavio da će na dresovima svih selekcija stajati novi grb, sa dvoglavim belim orlom i štitom na kojem se nalaze ocila, kao i ljiljani, a iznad orla ćirilicom je ispisano "Srbija". Tada je Savez naveo da je na sednici Skupštine "usvojen grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija, kao i da dosadašnji grb Saveza ostaje kao zvaničan".

"Puma" oblači šest učesnika Mundijala

 

Osim Srbije, na Svetskom prvenstvu u Kataru "Pumine" dresove nosiće Senegal, Maroko, Urugvaj, Švajcarska i Gana. Do sada je objavljeno kako će izgledati dresovi svih ovih selekcija, osim Urugvaja, a očekuje se uskoro i to. Značajnija promena dresa može se primetiti kod Senegala, koji će na Mundijalu nositi beli dres, sa crveno-žuto-zelenim motivom na rukavu i crnom zvezdom na grudima. Sličan je i dres Gane, s tim da će motive pomenutih boja, samo u obrnutom redosledu, nositi na grudima.


Nisu svi navijači Srbije oduševljeni izgledom novog dresa. Čak je i više onih koje nova oprema podseća na reprezentaciju Poljske, a neke čak i na Crnu Goru. Korisnici društvene mreže Tviter uglavnom smatraju da nije bilo potrebe menjati onaj koji je dosad bio u upotrebi.

- Prilično dosadan dres. Isti kao poljski. Ne znam da li je u pitanju dres Crne Gore? Na svakom prvenstvu ista priča, uvek imamo dosadne dresove. Koji krš, majko mila - samo su neki od komentara sa Tvitera.

Ima i zadovoljnih

Ipak, pojedinci smatraju i da će novi majica i šorts izgledati mnogo bolje uživo, a ne na fotografiji koja je isplivala u javnost.

- Izuzetno mi se dopada. Ovo su zlatni detalji, a ne žuti, dres je vrhunski. Može i bolje, ali nije loš ni ovaj - glase malobrojni komentari zadovoljnih navijača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija