Autor: Informer.rs

03.08.2022.

17:44

Foto: Starsportphoto©

Sport

DA BUDEMO NAJBOLJI DO SADA! Čukarički NAOŠTREN za Tvente! Sa Brda poručuju - NEMA PREDAJE!

Nije Čukarički imao sreće na žrebu ove godine. Brđani su u trećem kolu kvalifikacija dobili najtežeg mogućeg rivala - Tvente, a ukoliko eliminišu Holanđane u eventualnom plej-ofu ih čeka još teži posao - Fiorentina. 

Svesni su Brđani da je Tvente favorit za prolaz dalje, ali Srđan Mijailović najavljuje žestok borbu i paklen otpor Holanđanima u četvrtak od 20 časova na stadionu Partizana. Ističe vezista Čukaričkog da bi takmičarski ritam i ran početak sezone u Superligi mogla da bude prednost Brđana. 

- To može da bude naša prednost, s obzirom da smo već odigrali šest utakmica, da smo u takmičarskom ritmu. I, što je najbitnije, iz meča u meč smo podizali formu, a svi smo svesni da možemo još mnogo bolje. Iskreno se nadam da ćemo najbolji susret u dosadašnjem toku sezone odigrati upravo protiv Tventea, samo u tom slučaju možemo do aktivnog rezulatata pred revanš. A pod tim podrazumevam bilo kakvu pobedu, čak i nerešen ishod, nema sumnje da se nećemo do kraja predavati - jasan je Mijailović. 

Informer

Srpski vezista nikada u karijeri nije igrao protiv holandskih ekipa te ističe da će imati ogroman motiv. Pored toga, Tvente je i "najveće ime" sa međunarodne scene koje će gostovati na Banovom brdu. 

- Nikad u karijeri nisam igrao protiv ekipa iz te zemlje i izuzetno sam srećan zbog toga. Holandska liga je prošle sezone bila druga najbolja po rezultatima u Evropi, odmah iza engleske i to dovoljno govori o njihovim kvalitetima. Ajaks je igrao u nokaut fazi Lige šampiona, Fejenord je stigao do finala Lige konferencije, PSV je stao u četvrtfinalu, a Vitese i AZ u osmini finala. A u konkurenciji sa svim tim timovima, u domaćem šampionatu, Tvente je zauzeo četvto mesto i to sasvim dovoljno govori o njihovim kvalitetima - jasan je vezista Čukaričkog. 

Prethodne nedelje veliki broj navijača podržao je Čukarički protiv Rasing Uniona. Nakon meča, Brđani su bili jednoglasni da je to pomoglo u trijumfu nad timom iz Luksemburga, a Mijailović se nada da će podrška sa tribina biti 12. igrač i protiv Tventea. 

- Mnogo bi nam značila podrška, mnogo je lepše igrati u ambijentu kakav je bio protiv Luksemburžana pre nedelju dana. Klub je omogućio da većina ulaznica bude besplatna, verujem da publika ima šta da vidi. Holandski fudbal je ponovo na vrhunskom nivou, a mi obećavamo da ćemo pružiti maksimum i pokušati da zajedmo sa ljudima na stadionu slavimo veliku pobedu - podvukao je Mijailović.