09.08.2022.

23:45

Foto: Reuters

Sport

DINAMO IZBACIO LUDOGOREC, RENDŽERS KAO FENIKS! Ovo su parovi plej-ofa za Ligu šampiona!

Hrvatski tim je revanš dočekao sa prednošću od 2:1 iz prvog meča i večeras je potvrdio plasman u poslednje kolo kvalifikacija u kojem će igrati protiv norveškog Bodo/Glimta koji je eliminisao Žalgiris ukupnim rezultatom 6:1.

Dinamo je poveo golom Josipa Drmića u 12. minutu, a samo pet minuta kasnije Ludogorec je ostao bez Dominika Jankova pošto je zaradio drugi žuti karton.

Sredinom prvog poluvremena, Dinamo je duplirao prednost pogotkom Mislava Oršića sa penala u 27. minutu, da bi isti igrač u 44. minutu povisio na 3:0.

Golovima Kirila Despodova u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu i u 49. minutu sa penala, Ludogorec je smanjio na 3:2, ali je nakon toga bugarski tim ostao bez još dvojice igrača.

Informer

Fudbaleri Dinama

Prvo je u 72. minutu Rik zaradio drugi žuti, a potom je u 86. minutu Žan Karničnik skrivio penal i dobio direktan crveni karton. Siguran sa bele tačke za potvrdu pobede Dinama bio je Bruno Petković u 87. minutu.

Fudbaleri PSV-a su, posle 1:1 iz prvog meča, na svom terenu posle produžetaka pobedili Monako sa 3:2 i ukupnim rezultatom 4:3 prošli u poslednju rundu kvalifikacija.

PSV je poveo pogotkom Džoija Vermana u 21. minutu, da bi Monako preokrenuo rezultat u drugom poluvremenu golovima Giljerma Maripana u 58. i Visama Ben Jedera u 70. minutu. Izjednačenje i produžetke PSV-u doneo je Erik Guteres u 89. minutu, da bi za pobedu holandskog tima pogodio Luk de Jong u 109. minulu.

Ekipa PSV-a će u plej-ofu igrati protiv Rendžersa koji je posle poraza od 2:0 u prvom meču, večeras na svom terenu bio bolji od Rojal uniona sa 3:0.

Informer

Fudbaleri Benfike su, posle pobede 4:1 u prvom meču, i večeras bili sigurni protiv Midtjilanda slavivši sa 3:1. Strelci za portugalski tim bili su Enco Fernandes, Enrike Araužo i Diogo Gonsalves, dok je jedini gol za Midtjiland postigao Pione Sisto.

Benfika će u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv kijevskog Dinama koji je posle produžetaka slavio protiv Šturma u gostima sa 2:1 i ukupnim rezultatom 3:1 prošao dalje.

Azerbejdžanski Karabag je ukupnim rezultatom 4:2 eliminisao Ferencvaroš i za ulazak u Ligu šampiona boriće se sa Viktorijom Plzen koja je dvomeč sa Šerifom dobila takodje sa 4:2.

Prve utakmice plej-ofa za plasman u Ligu šampiona igraju se 16. i 17. avgusta, dok su revanš mečevi na programu 23. i 24. avgusta.

Parovi su:

Makabi Haifa - Crvena zvezda
Karabag - Viktorija Plzenj
Bodo/Glimt - Dinamo Zagreb
Kopenhagen - Trabzonspor
Dinamo Kijev - Benfika
Rendžers - PSV