Autor: Informer.rs

30.08.2022.

11:12

Foto: Tanjug/printscreen twitter

Sport

NAVIJAČI, ŠTA KAŽETE? Videli ste dres Srbije, a ovako izgleda oprema Argentine, Meksika, Švajcarske, Gane, Senegala...

Poznato je kako izgledaju novi dresovi i nacionalnih timova Meksika, Nemačke, Gane, Argentine, Švajcarske, Maroka... Jedno je definitivno jasno, nagledaćemo se u Kataru dresova koji su poput našeg, ako vam je za utehu.

NBS je tako rangirao dresove reprezentacija, a gostujuća oprema fudbalske reprezentacije Srbije je na desetom mestom. Navode kako zlatna boja na štitu ističe beli dres Orlova.

- Centralni deo grba inspirisan je štitom koji se nalazi na spomeniku Knezu Mihailu Obrenoviću simbolu grada Beograda, ali i simbolu nove Srbije, nastale junačkim oslobodjenjem od Otomanskog carstva (podignut je 1882. iste godine kada se Srbija uzdigla iz kneževine u kraljevinu, prvi put u novom veku, a iste godine zajedno upotrebljene kao državni simbol štit sa ocilima i dvoglavi orao). Spomenik je glavno mesto okupljanja kako Beograđana, tako i ostalih građana, ali i brojnih turista, koji dolaze u našu prestonicu. Štit predstavlja jedinstvo kako našeg naroda tako i nađeg nacionalnog tima. Dvoglavi orao je nacionalni simbol koji za naš narod ima veliku simboliku i emotivnu vrenost.

Informer

Adidas je obukao Meksikance, koji su na prvom mestu, a predviđaju da će gostujući komplet biti hit među navijačima.

Dizajn dresa reprezentacije Japana je odvažan i ima verziju sa dugim rukavima.


Poznato je u kakvom dresu će reprezentacija Argentine predvođena Lionelom Mesijem igrati u Kataru na Svetskom prvenstvu. Domaći dres je klasičan, ne možete da pogrešite sa plavo-belim prugama. Lep je i gostujući ljubičasti dres.

Puma je, kao i Srbiju, obukla Senegal, gostujuća garnitura je zelena i prepoznatljiva, a veliki štiti na sredini dresa viđaćemo često na dresovima tokom Svetskog prvenstva.

I Gana nosi dres Pume, samo što je njihova oprema čini se malo drugačija od ostalih. 

Nemci su naravno u Adidasu, a navijači na društvenim mrežama su očekivali od Pancera višr ovog puta. Mada, svi čekaju da vide fudbalere u novoj opremi na terenu.

Marko ima zanimljiv dres, mada ima onoh kojma deluje vrlo obično!

Ima srpskih navijača koji nisu zadovoljni našom opremom, a šta tek da kažu Španci, oni su tek nezadovoljni dresovima za Mundijal u Kataru. Posebno gostujućom opcijom.

I Urugvajce oblači Puma, čiji je dres vrlo sličan ostalima koje ćete videti u Kataru. 

Iza Srbije rangiran je dres Švajcarske, već viđeno. 

Pre nego što otputuju u Katar, srpske fudbalere očekuju utakmice u Ligi nacija, protiv Švedske u Beogradu i gostovanje Norveškoj. Mundijal u Kataru naši reprezentativci otvaraju 24. novembra protiv Brazila od 20 časova, 28. novembra protivnik Orlova biće Kamerun i to od 11 časova po našem vremenu, dok će poslednji meč u grupnoj fazi Srbija odigrati protiv Švajcarske 2. decembra od 20 časova.

Dve najbolje selekcije iz osam grupa prolaze u nokaut fazu, a grupa u kojoj su Piksijevi "orlovi" ukršta se sa H, u kojoj su Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja.

Bonus video