Autor: Informer.rs

31.08.2022.

12:44

Foto: printscreen

Sport

DA LI STE ZNALI? Hakan Šukur je postigao najbrži gol u istoriji Mundijala! (VIDEO)

Bio je član legendarnog tima Turske koji je na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji osvojio treće mesto. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji turskog fudbala Hakan Šukur zatresao je mrežu Južne Koreje posle samo 10,8 sekundi. To je do danas najbrži gol ikada na Svetskim prvenstvima.

Najbrži gol

Šukur je inače izbrisan sa fudbalske mape kada je ušao u otvoreni sukob sa predsednikom Turske Tajipom Erdoganom. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji turskog fudbala ne postoji u zvaničnim papirima. Izbrisan je podatak da je postigao 228 golova za Galatasaraj, niti 51 za reprezentaciju. Osumnjičen je za navodni "državni udar", dok je za njim raspisana poternica i izdat nalog za hapšenje. 

Kada je čak optužen i za članstvo u terorističkoj organizaciji, Hakan je otišao u Ameriku. Živi u Kaliforniji, radi u restoranu i taksira kako bi preživeo.

- Moja situacija je veoma teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i što sam investirao u Turskoj - rekao je Šukur. 

Informer

Hakan Šukur

- Preselio sam se u SAD i prvo sam vodio lokal u Kaliforniji. To je propalo, jer su mi čudni ljudi dolazili u lokal, oni koji odbijaju sve druge goste da uđu. I tako... Sada sam vozač "ubera" i prodajem knjige da bih preživio - otkrio je Šukur.

Na drugom mestu na listi najbržih golova na Mundijalu je reprezentativac Čehoslovačke Vaclav Masek koji se 1962. godine protiv Meksika u strelce upisao posle 16 sekundi. Treći najbrži pogodak u istoriji Mundijala postigao je Nemac Ernst Lehner 1934. godine (25 sekundi).

Bonus video