• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2021

10:13

ZARADIO JE MILIONE, DANAS ŽIVI U NEMAŠTINI! Decu su mi maltretirali, sve su mi uzeli! Šukur pobegao u Ameriku, napravili su mu pakao od života!

Fudbal

ZARADIO JE MILIONE, DANAS ŽIVI U NEMAŠTINI! Decu su mi maltretirali, sve su mi uzeli! Šukur pobegao u Ameriku, napravili su mu pakao od života!

Podeli vest

Legendarni turski fudbaler Ha­kan Šu­kur zaradio je milione tokom karijere, ali danas živi u nemaštini u Sjedinjenim Američkim Državama

Legendarni golgeter Galatasaraja morao je da pobegne iz Turske kako ne bi završio u zatvoru jer je javno bio protiv predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.  Šukur se po prestanku karijere politički angažovao u Erdoganovoj partiji, ali je ubrzo promenio stranu i prešao kod Fetulaha Gulena. Nakon toga počeo je pakao. 

Ču­ve­ni cen­ta­r­for, sa ko­jim je nje­go­va re­pre­zen­ta­ci­ja do­šla do tre­ćeg me­sta 2002. go­di­ne na Mu­n­di­ja­lu u Ja­pa­nu i Ju­žnoj Ko­re­ji, da­nas ži­vi da­le­ko od do­mo­vi­ne te­škim ži­votom  ia­ko je u ka­ri­je­ri za­ra­dio mi­lio­ne. Radi stvari za koje nikada nije ni sanjao da će morati.

Njegovu životnu priču objavio je nemački list "Velt" koji je pronašao 48-godišnju legendu turskog fudbala.

Preselio sam se u SAD i prvo sam vodio lokal u Kaliforniji. To je propalo, jer su mi čudni ljudi dolazili u lokal, oni koji odbijaju sve druge goste da uđu. I tako... Sada sam vozač "ubera" i prodajem knjige da bih preživio - rekao je Šukur koji je 2002. godine odveo Tursku do trećeg mesta na SP u Japanu i Južnoj Koreji.

Šu­kur je, kako kaže, ugro­zio je eg­zi­ste­n­ci­ju se­bi i po­ro­di­ci, ali za­ra­đu­ju­ći kao ta­k­sti­sta i pro­da­vac knji­ga sa­ču­vao je ča­st. Ni­je že­leo da tr­pi pod re­ži­mom Re­dže­pa Ta­ji­pa Er­do­ga­na.

- Vo­zim za Uber, ta­k­si­ram. Da, i pro­da­jem knji­ge po­vre­me­no. Ne­pri­ja­te­lj sam po­gre­šne po­li­ti­ke, ko­ja nas odva­ja od za­pa­d­ne ci­vi­li­za­ci­je. Ti po­li­ti­ča­ri uči­ni­li su mno­go zlo­či­na i pla­še se svih onih ko­ji ih pod­se­ća­ju na te zlo­či­ne - re­kao je Šu­kur.

Pro­ble­mi Šu­ku­ra po­či­nju 2013. go­di­ne, ka­da je iza­šao iz Er­do­ga­no­ve stran­ke:

Foto: APphoto

 

- Na bu­tik mo­je že­ne ba­ca­li su ka­me­nje, mo­ja de­ca su ma­l­tre­ti­ra­na na uli­ci. Mo­rao sam da odem. Čim sam oti­šao, uha­p­si­li su mi oca. U za­tvo­ru je obo­leo od ra­ka. Pu­sti­li su ga zbog to­ga, sa­da je u ku­ć­nom pri­tvo­ru. Ma­j­ka, ta­ko­đe, ima rak. Sva­ko ko ima ne­ke ve­ze sa mnom ima mno­go pro­ble­ma u ži­vo­tu.

Ka­ko je ostao bez sve­ga, ia­ko je u ka­ri­je­ri igrao za na­j­ve­će tu­r­ske klu­bo­ve, u Ita­li­ji, En­gle­skoj...

- Ne­mam no­vac, sve sam ulo­žio u Tu­r­skoj. Za­to sam ostao bez iče­ga. Ni­g­de mi ni­šta ni­je osta­lo.

Novinare je zanimalo da li će Šukur veruje da će jednog dana ponovo otići su svoju domovinu...

- To je moja zemlja. Volim svoje ljude, iako je zbog kontrolisanih medija slika o meni izobličena. Možda ćemo posetiti Tursku u budućnosti. Neće uvek biti mrak. Verujem da će se jednog dana svetlo vratiti. Tama ne traje večno - rekao je bivši fudbaler.

Prijatelji iz Turske su mu u tajnosti savetovali da kaže kako podržava Erdogana i njegovu vlast i da će u tom slučaju sve dobiti nazad i da će moći da se vrati u otadžbinu.

Foto: printscreen

Hakan Šukur

- Ja bih živeo vrlo dobar život i postao ministar da sam pristao na takvu igru i da sam uradio ono što su tražili. Ali, evo sad prodajem kafu.

Šukur je odlukom države Turske izbrisan iz istorije Galatasaraja, ali i celokupnog turskog fudbala, jer je označen za državnog neprijatelja. Oduzeta mu je i sva imovina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija