Autor: Informer.rs

16.09.2022.

19:01

Foto: PGM Network

Sport

POSLE 4 GODINE SNIMANJA, VREME JE ZA PREMIJERU FILMA O PETRU RADENKOVIĆU! Najbolji golman na svetu!

Autorka ovog filma Katarina Sinđelić otkrila je šta čeka gledaoce:

- Kada poznavaoci domaćeg fudbala nabrajaju najbolje jugoslovenske i srpske fudbalere, po običaju izgovaraju uvek istih deset, 20 imena… Nama je cilj da se posle našeg filma Najbolji golman na svetu ta lista promeni, i da njoj bude dodato još jedno ime, Petar Radenković - kaže autorka dokumentarnog filma „Najbolji golman na svetu“, Katarina Sinđelić i dodaje:

- Nama je želja da svi saznaju ko je i ko je nekada bio Radi, da to bude pitanje i u testu opšte kulture i da odgovor svima bude lak“, napominje Sinđelićeva, koju je Udruženje sportskih novinara Srbije dve godine za redom nagradilo priznanjem „Televizijski poduhvat godine“ za dokumentarne serijale – „Kako postati kraljica“ i „Veliki poduhvat – 100 godina vaterpola u Srbiji“.

Informer

 

Režiju ovog dokumentarnog filma potpisuje Vladimir Kurćubić, reditelj-između ostalih i priznatog, popularnog i nagrađivanog dokumentarca „250 stepenika“.

- Sve što bih vam sada rekao o filmu bilo bi otkrivanje sadržaja i svih uzbuđenja koje ovaj film donosi. Sačekaćemo da pogledate film i da doživite sve ono što smo mi, autorska ekipa, iskusili na ovom putovanju sa Petrom kroz njegov neverovatan život u poslednje četiri godine – ističe reditelj Kurćubić, popularni Joja.

Informer

 

Čitanje sinopsisa filma, kao i gledanje trejera, svakako otkriva da se u „Najboljem golmanu na svetu“ pojavljuju najveće zvezde nemačkog fudbala – Franc Bekenbauer, Sep Majer, Uve Zeler… Tu je i najpoznatiji svetski dirigent Zubin Mehta, kao i mnogo druga velika imena koja govore o Radenkoviću.

- Ponosni smo na sve sagovornike u ovom filmu. Zanimljivo je to da smo do njih relativno lako dolazili. Bilo je dovoljno da nabavimo njihov kontakt, pozovemo ih i kažemo da snimamo film o Radiju. Kao po dogovoru, svi do jednog su nam odmah odgovarali – Hoćemo da učestvujemo, dođite da me snimite… - otkriva Joja.

Informer

 

- Znate, snimanje ovog filma je bilo jako specifično, obojeno tom srećnom zvezdom koja je oduvek pratila Petra. Film se ponašao kao biće za sebe i nismo mogli da ga završimo dok sam film nije odlučio da je sada stvarno vreme za prikazivanje - kaže uz osmeh Sinđelićeva.

Najveća zvezda ovog filma je svakako sam Petar Radenković.

- Upoznao sam Katarinu pre više od četiri godine kada me je intervjuisala za jedan serijal o fudbalu. Priznala mi je tada da je zatečena mojom biografijom i posle samo nekoliko dana od našeg prvog susreta pitala me je da li bih želeo da ona i njen tim naprave dokumentarni film o meni. U životu sam se uvek oslanjao na intuiciju, na instikt…Odmah sam rekao DA, iako su me pre toga kontaktirale i neke druge produkcije kojima sam govorio NE, osetio sam da je to ta ekipa, moja ekipa – poručuje ovaj neverovatni 88-godišnjak.

Informer

 

Premijera dokumentarnog filma „Najbolji golman na svetu“ zakazana je za 28. septembar u MTS dvorani (20.00h).