Autor: Informer.rs

29.09.2022.

06:42

Foto: Starsportphoto

Sport

NORVEŽANI, OVO JE JADNO! Pukli, poniženi od Orlova, pa guraju nos gde mu nije mesto!

Orlovima su trijumf doneli Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, Srbija je sada u eliti Lige nacija, a izborila je i drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. 

Norvežani ne znaju šta ćeod muke, jer se čak ni njihov glavni igrač Erling Haland nije video protiv Srbije, pa je sad problem kapiten Dušan Tadić koji nije nosio traku sa duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji na utakmici protiv Osla.Srbija inače neće nositi traku sa duginim bojama na Svetskom prvenstvu zajedno sa još pet reprezentacija. Razlog je, kako je istakao Šurbatović, činjenica da bi to moglo da izazove nesuglasice među navijačima u našoj zemlji. Iz nekog razloga sada je ta odluka tema u Norveškoj, iako nema ama baš nikakve veze sa njima.

Norvežani pljuju Srbe

O stavu našeg FSS-a je za televiziju NRK govorio  Martin Odegard. 

- Mislim da je to posebna stvar, ali srećan sam što smo mi uključeni u projekat. Drago mi je što to radimo sa drugim zemljama i šaljemo poruku - poručio je Odegard.

Predsednica Fudbalskog saveza Norveške, Lise Klavenes je istakla da se ne slaže sa stavom našeg saveza, odnosno izjavom generalnog sekretara Jovana Šurbatovića. 

Informer

 

- Ne mogu da prihvatim kako Fudbalski savez Srbije gleda na ovu kampanju. Želimo da podržimo inicijativu "Jedna ljubav" koju je pokrenula Holandija. Znamo da fudbal nije uvek za sve u svakom kontekstu, da stadion nekada nije bezbedno mesto za manjinske grupe, pa tako i za LGBT grupe i homoseksualce - poručila je Klavenes.

Inge Aleksander Gjevstang, aktivista grupe Fri koja se bori za jednakost polova i seksualnu raznovrsnost, kaže da je razočaran stavom Srbije.

- Oštro reagujemo na stav FSS na to da status LGBT osoba ne uzima kao nešto što ima univerzalnu vrednost. Ta takozvana "neutralnost" koju su sada izabrali će se zapravo istaći kao jasan simbol. Ako je sport zaista za sve, potrebni su nam hrabri sportisti i asocijacije koje treba da kažu nešto o 

Bonus video