Autor: Informer.rs

04.10.2022.

06:38

Foto: Prtintskrin

Sport

DROGA GA JE UNIŠTILA! Igrao je za Inter, ludovao sa Ruskinjima, a sad radi kao moler da bi preživeo!

Fabio Maćelari u 26. godini stigao u Inter, koji ga je doveo za sedam miliona evra, i to je bio vrhunac karijere, pošto je ubrzo njegovim životom zagospodario kokain, pa se od fudbala oprostio u tridesetim godinama.

Zarađivao milione

Danas Maćelari ima 48 godina i radi kao zidar u Amatrićeu u građevinskoj firmi koja radi na obnovi opštine Lacio razorene u potresu 2016. godine, prenosi Sportsport.ba. Tamo živi sa sinom Mateom. Često se vraća u Kaljari, gde je igrao u dve različita navrata i upoznao bivšu suprugu.

- Moj dečački san? Imam neke vrlo snažne slike koje još uvek imam ispred sebe - rekao je pre nekoliko godina u podkastu Luke Kasadeija:

- Onu utakmice na San Siru, gde su me vodili da gledam derbi meč Milana i Intera. Sećam se kada sam vidio igrače kako ulaze na teren pred punim stadionom, stvar koja mi je pala na pamet bila je "i ja ću igrati ovde" i to nije bilo nešto za reći, već sam igrao. Rođen sam za ovo.

Informer

 

Ali, kada je osvratio san, umesto fudbala droga je zavladala Maćelarijem životom.

- U trenutku povratka na teren s Bolonjom četiri meseca i po nakon operacije radili su analize, otišao sam u Porto Ćervo za vreme praznika, iznajmio sam brod, došle su mi dve Ruskinje, tu je bila luda zabava i onda je raskinut ugovor s Bolognom.

Vlasniku Kaljarija je svojevremeno priznao da redovno uzima kokain dok igra za njegov klub.  Postao je zavisnik, ogromne količine novca trošio je na drogu, a igračka karijera polako se gasila, pa je već sa 30 godina počeo da se "razvlači" po amaterskim klubovima u Italiji. Tada je počeo da radi dodatne poslove kako bi preživljavao.

Bonus video