Autor: Informer.rs

07.10.2022.

09:56

Foto: Starsportphoto©

Sport

SVAKA ČAST! NEVEROVATAN POTEZ GRAFIČARA! Luis Ibanjez će tokom oktobra nositi roze kapitensku traku kao znak podrške svim hrabrim ženama!

Kapa dole srpskom drugoligašu! FK Grafičar želi da podigne svest o značaju prevencije, ranog otkrivanja i pravovremenog započinjanja lečenja osoba obolelih od karcinoma dojke

Kapiten Grafičara Luis Ibanjec će tokom oktobra da nosi roze kapitensku traku, a to nije sve.

- Naš kapiten će tokom oktobra da nosi roze kapitensku traku. Kao znak podrške svim hrabrim ženama koje se bore protiv raka dojke. Klub pripremio brojne aktivnosti kako bi pomogao da se više čuje i sazna o ovom ozbiljnom problemu i kako bismo podigli svest o važnosti prevencije u borbi protiv raka - poručili su iz kluba.

Poražavajući podatak govori da se Srbija nalazi na prvom mestu po stopi smrtnosti od karcinoma dojke, a još gore što je sve više mladih žena koje obolevaju od ove teške bolesti.

U Srbiji se svake godine otkrije više od 4.500 slučajeva karcinoma dojke, dok skoro 1.700 žena izgubi bitku sa tom bolešću. Rak dojke je vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta, pa tako i u Srbiji i AP Vojvodini.

Bonus video