01.11.2022.

07:38

Foto: Tanjug

Sport

POSLEDNJE KOLO U LIGI ŠAMPIONA REŠIĆE SVE DILEME! Ludilo u grupi D, svi se bore za prolaz dalje

Sve četiri ekipe - Totenhem, Sporting, Ajntraht i Olimpik iz Marseja imaju jednake šanse da se domognu nokaut faze, a posle međusobnih duela biće poznat i konačan epilog.

Utakmica sezone

Bez kalkulacija

Hoću u Marseju da pokažemo pravo lice i overimo plasman u osminu finala
Antonio Konte

Lider grupe je engleski tim sa osam bodova, po jedan manje imaju Portugalci i Nemci, dok su Francuzi na šest. "Pevce" čeka teško gostovanje na "Veledromu" (21.00, Arena sport 3), gde bi im čak i bod bio dovoljan za prolaz dalje.

Menadžer Antonio Konte tvrdi da će njegovi izabranici ipak ići na pobedu, iako će biti lišeni pomoći povređenih ofanzivaca Rišarlisona i Kuluševskog.

- Duel u Marseju za nas praktično predstavlja finale. Srećan sam što su igrači za vikend pokazali karakter protiv Bornmuta, preokrenuli i pobedili. To je dobar znak i uvod za ono što nas čeka protiv Olimpika. Psihički smo se podigli, ali bitno je da nastavimo uvek da verujemo u sopstveni potencijal. Želimo u Francuskoj da pokažemo pravo lice i da obezbedimo plasman u osminu finala - kaže Konte.

Informer

 



S druge strane, Olimpiku je neophodan trijumf kako bi se posle deset godina domogao nokaut faze. Trener Igor Tudor ubeđen je u povoljan rasplet, bez obzira na to što su u prvom okršaju na Ostrvu poraženi od Totenhema sa 2:0.

Trinkao: Da pokažemo karakter

Nije Sporting imao dobru uvertiru za okršaj sa Ajntrahtom, pošto je za vikend poražen u domaćem prvenstvu. Međutim, mlado krilo "lavova" Francisko Trinkao tvrdi da to neće ostaviti traga i da je ekipa fokusirana na Nemce.
- Moramo da dobijemo Ajntraht kako znamo i umemo. Ulog je veliki, a mi treba da pokažemo karakter, da nikad ne odustajemo i da zaslužujemo da budemo u društvu najboljih - zaključuje Portugalac.


- Svesni smo da nas čeka težak posao, ali ovo je za nas meč sezone i tako se spremamo. Bićemo strašno motivisani, a verujem da će i navijači uživati i napraviti vrhunsku atmosferu. Moramo da budemo hrabri i odvažni. Uveren sam da moji momci mogu da ostvare cilj - poručuje hrvatski stručnjak.

Informer

 

Nagrada za trud

Posle osvajanja Lige Evrope prošle sezone, pred Ajntrahtom je sad nova šansa da nastavi sa odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Bundesligaš gostuje u Lisabonu (21.00, Arena sport 4) i imaće priliku da se osveti Sportingu za poraz u prvom duelu (0:3). Iskusni golman Kevin Trap ne skriva optimizam.

- Biće to neizvesna i iscrpljujuća utakmica. Potrebna nam je pobeda, samo ona nas vodi u osminu finala. Grupa nam je izjednačena, svi mogu da prođu dalje. Verujem da ćemo odraditi posao kako treba i da ćemo biti nagrađeni za naš trud ove sezone - jasan je Trap.
 


 

Bonus video