Autor: Informer.rs

02.11.2022.

00:45

Foto: reuters

Sport

ZVEZDIN DŽELAT SKINUO HRVATE SA TRONA! Rendžer ispisao ISTORIJU Lige šampiona!

Ekipa koja je na putu ka četvrtfinalu Lige Evrope u prethodnom ciklusu eliminisala Crvenu zvezdu, ove sezone se obrukala kao nikada!

Policajci su izgubili u poslednjem kolu od Ajaksa sa 1:3, a meč je obeležila i fenomenalna asistencija kapitena Orlova i tima iz Amsterdama Dušana Tadića, koji je kod trećeg gola sa pola terena dodao strelcu Konseisau.

Golove za Kopljanike još su postigli Bergvajs i Kudus, dok je Tavernije iz penala spasio čast Škota.

Ajaks je tako naneo timu iz Glazgova i šesti poraz u ovosezonskom izdanju i zakucao ih za dno tabele u izuzetno teškoj grupi, gde su prošli Napoli kao prvi i drugoplasirani Liverpul, dok će Holanđani od proleća igrati u Ligi Evrope.

Posle ovog poraza Rendžers, koji nije ostao u lepom sećanju navijačima Zvezde zbog prošle sezone, kada su izbacili crveno-bele u osmini finala Lige Evrope, ušao je i u negativnu istoriju evropskog fudbala.

Informer

trener Rendžersa Đovani van Bronkhors

Klub iz Glazgova je i zvanično postao najgora ekipa u istoriji grupne faze Lige šampiona, pošto nije osvojio nijedan bod, uz najgoru gol-razliku od svih ekipa koje su ikada ostajale bez bodova u grupnoj fazi.

Ovaj neslavni rekord držao je Dinamo iz Zagreba, kada je u sezoni 2011/12 izgubio sve mečeve, uz gol-razliku 3:22. Tim sa Ajbroksa je sada preuzeo primat, jer je dao gol manje od hrvatskog prvaka.