• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2022

20:00

LUDILO U LIGI ŠAMPIONA! Ajntraht PROŠAO preokretom! Totenhem prvi, Sporting eliminisan! Tadić ASISTENT u pobedi Ajaksa! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

LUDILO U LIGI ŠAMPIONA! Ajntraht PROŠAO preokretom! Totenhem prvi, Sporting eliminisan! Tadić ASISTENT u pobedi Ajaksa! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su u dramatičnom meču savladali Olimpik u Marselju (2:1), dok je Ajntraht pobedom u Lisabonu istim rezultatom nastavio takmičenje na najelitnijoj evropskoj sceni

Najveća drama viđena je u grupi D, gde su kolo pre kraja sva četiri tima imala šanse za plasman dalje. Na kraju je Marselj poražen od Totenhema (1:2), golom Hojberga u poslednjim sekundama, dok je Ajntraht trijumfovao istim rezultatom u Lisabonu posle preokreta.

Olimpik je do poluvremena stvorio više šansi protiv Totenhema, dok je Pevce čuvao Ugo Ljoris fenomenalnim intervenicijama.

Domaćinu se, ipak, inicijativa isplatila u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, pošto je Embembe doneo prednost Franuzima - 1:0.

U nastavku meča, izjednačenje Pevcima doneo je Lengle i, ispostavilo se, plasman u osminu finala sa liderske pozicije, do koje su došli zahvaljujući rezultatu u Lisabonu, ali i pogotku Danca u završnici utakmice.

Sporting je u drugom susretu vodio protiv Ajntrahta golom Andre Gomeša, da bi u nastavku meča gosti iz Frankfurta preko Kamade sa "bele tačke" i Kolo Muanija došli do preokreta - 1:2, eliminisavši domaćina iz Lige šampiona!

Foto: Tanjug/AP

 

Posle velike drame u grupi D, Totenhem sa liderske pozicije ide u osminu finala. Drugoplasirani  je Ajntraht takođe prošao dalje, dok Sporting mora da se zadovolji Ligom Evrope. Sezona na evropskoj sceni završena je za Olimpik iz Marselja.

U grupi A plasman u osminu finala obezbedili su Liverpul i Napoli, pa su na Enfildu Redsi i Italijani odlučivali o pobedniku grupe.

Foto: Tanjug/AP

 

Uspešniji su bili domaći, koji su posle blamaže u Napulju i poraza (1:4) izgubili "pol poziciju", ali su trijumfovali golom Moa Salaha sa 1:0 i naneli prvi poraz Italijanima u Ligi šampiona. I pored toga, Liverpul sa drugog mesta čeka žreb za osminu finala.

Tadićev Ajaks je na Ajbroksu novim trijumfom protiv Rendžersa samo potvrdio plasman u Ligu Evrope, jer su Kopljanici u prvom meču bili nemilosrdni prema Škotima i slavili sa 4:0.

Večeras je holandski tim već na poluvremenu obezbedio trijumf, kada je vodio golovima Bergvajsa i Kudusa sa 2:0. Razočarani navijači tima iz Glazgova, kome je ovo najgora sezona u istoriji učešća u Ligi šampiona, već posle tih golova su napuštali tribine Ajbroksa.

Do kraja meča, Kopljanici su rutinski slavili sa 3:1, a treba reći da je Mohamedu Kudusu poništen još jedan gol zbog ofsajd pozicije. Kapiten Orlova i gostiju Dušan Tadić sjajnom asistencijom namestio je gol Konseisaa u finišu meča.

Što se tiče grupe C, od ranijie su plasman potvrdili Bajern i Inter, Barselona nastavlja takmičenje u Ligi Evrope, dok se Viktorija Plzenj oprostila od međunarodne scene.

Derbi večeri na Alijanc areni nije imao rezultatski značaj, budući da je nemački prvak osigurao prvo mesto pred žreb u Nionu, dok su Neroazuri sigurni na drugoj poziciji.

Inter je dominirao u prvom poluvremenu i stvarao šanse, od kojih najbolje nisu realizovali Barela i Lautaro Martinez, da bi Bavarci kaznili Italijane za promašaje i trijumfovali sa 2:0.

Poveo je Bajern golom Pavara posle prekida, pa su domaći imali vođstvo na poluvremenu.

Foto: Tanjug/AP

 

U nastavku pobedu Bajerna potvrdio je spektakularnim golom Čupo Moting, postigavši prvi pogodak u Ligi šampiona van šesnaesterca, za konačnih 2:0.

Katalonci su odradili posao na gostovanju u Češkoj i golovima Markusa Alonsa i Ferana Toresa brzo stigli do vođstva od 2:0. Nije odustajao domaćin, pa je preko dvostrukog strelca Tomasa Čorija najpre smanjio na 2:1, a posle gola Toresa za 3:1, još jednom se upisao Čori smanjivši na 3:2.

Sve dileme otklonio je tinejdžer Pablo Tore, koji je u debitantskom nastupu za Barsu postigao prvenac i potvrdio trijumf španskog giganta - 4:2.

LIGA ŠAMPIONA, 6. kolo

Utorak

GRUPA A

Glazgov Rendžers - Ajaks 1:3 (0:1)
Tavernije p86 - Bergvajs 4, Kudus 29, Konseisao 89
Liverpul - Napoli 1:0 (0:0)
Salah 85

 

 

Standings provided by Sofascore

 

GRUPA  B

 

Porto - Atletiko (M) 2:1 (2:0)
Taremi 5, Eustakio 24 - Savić 90.
Bajer Leverkuzen - Klub Briž 0:0 (0:0)

 

 

Standings provided by Sofascore

 


GRUPA  C

 

Bajern - Inter 2:0 (1:0)
Pavar 32, Čupo Moting 72
Viktorija Plzenj - Barselona 2:4 (0:1)
Čori p51 - Alonso 6, Tores 44, 54, Tore 74

 

 

Standings provided by Sofascore

 


GRUPA  D

 

Sporting - Ajntraht 1:2 (1:0)
Artur Gomeš 39 - Kamada p61, Muanu 71
Olimpik - Totenhem 1:2(1:0)
Embemba 45 - Lengle 54, Hojberg 90
 

 

Standings provided by Sofascore

 

UŽIVO 

Drugo poluvreme

90. mminut - GOOOOOOOOOOOOOL!!!! Hojberg donosi pobedu Totenhemu u Marselju!!! 1:2 za Pevce!!!

90. minut - Kraj i u Lisabonu, Ajntraht je slavio 2:1.

90. minut - Kraj u Plzenju, Barselona je slavila 4:2, kao i na Ajbrokus - Rendžers je poražen od Ajaksa 1:3.

89. minut - GOOOOOOOOOL!!! Ajaks ekspresno uzvraća!!! Fenomenalna asistencija Tadića za Konseisaa koji postiže treći gol za Kopljanike.

85. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!! PENAL ZA RENDŽERS protiv Ajaksa! Tavernije je nadmudrio Pasvera i postigao dugo željeni gol za Policajce, po sredini gola, za čast. Sada je 1:2.

 

 

85. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!! Liverpul vodi protiv Napolija golom Mohameda Salaha. Egipćanin je bio najviši posle kornera i loptu, koja je već možda i prešla gol liniju, poslao iza leđa golmana Napolija Meneta - 1:0!!!

76. minut - U Marselju nema golova, sa ovim rezultatom Totenhem ide dalje.

72. minut - GOOOOOL!!! Spektakularan gol postiže Čupo Moting, sa velike udaljenosti raspalio je po lopti i duplirao vođstvo Bajerna protiv Intera - 2:0!!!

74. minut - GOOOOOOOOOOOL!!! Barselona u Plzenju stiže do četvrtog gola preko Pabla Torea. Devetnaestogodišnji debitant u timu gostiju sjajno je prihvatio dodavanje i neumoljivo pocepao mrežu, pritom se i povredio - 2:4!

71. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!! Kolo Muanu postiže drugi gol za Ajntraht koji stiže do preokreta u Lisabonu - 1:2.

69. minut - Bajern je mogao do drugog gola. Musijala je pokušao, ali je Onana bio na mestu, dobra prilika za nemačkog prvaka da duplira prednost.

65. minut - Darvin Nunjez je u Liverpulu zamenio Džonsa, u meču protiv Napolija.

64. minut - Hari Kejn je postigao gol za Totenhem, ali je bio u ofsajdu.

63. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!! Plzenj dolazi do drugog gola, očajna reakcija odbrane Barselone, koju koristi Tomas Čori i pogađa za novu dramu u ovom meču, iako rezultatski ništa ne donosi.

62. minut - Sjajan gol makazicama dao je Čupo Moting za Bajern, ali je poništen zbog ofsajda Kamerunca.

61. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Japanac Kamada neumoljiv sa bele tačke i donosi izjednačenje Ajntrahtu, a prvo mesto Totenhemu sa ovim rezultatima - 1:1.!!!

60. minut - PENAL ZA AJNTRAHT!!!!

56. minut - Ajaks postiže i treći gol protiv Rendžersa, a Muhamed Kudus svoj drugi u ovom duelu. Ipak posle gledanja VAR-a, zbog ofsajda je i ovde poništen pogodak gostima.

56. minut - Poništen je gol Norvežanina u duelu sa Redsima, zbog ofsajd pozicije, ostaje na Enfildu Liverpul - Napoli 0:0.

54. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Lengle donosi izjednačenje Totenhemu na Velodromu. Posle centaršuta, francuski fudbaler je sjajno skočio pored Rožijea i glavom zatresao mrežu - 1:1.

54. minut - GOOOOOOOOL!!! Barselona odmah odgovara Plzenju preko Ferana Toresa, kratko je trajala radost navijača Viktorije - 1:3. Katalonci su opet na plus dva!!!

53. minut - Napoli je postigao gol protiv Liverpula, Estegard je bio precizan kod domaćina!!!! Proveravaće se ova situacija!!! 

51. minut - GOOOOOOL!!!! Česi smanjuju u duelu sa španskim gigantom. Čori je bio siguran sa 11 metara - 1:2.

50. minut - Penal za Viktoriju Plzenj protiv Barselone!!!

47. minut - Aćerbi je postigao gol za Inter, ali je poništen jer se nalazio u ofsajdu.

46. minut - Počela su druga poluvremena na svim utakmicama, osim na Velodromu. 

Prvo poluvreme

Završena su poluvremena na svih šest mečeva. Rezultati su sledeći - Grupa A: Rendžers - Ajaks 0:2, Liverpul - Napoli 0:0, Grupa C: Bajern - Inter 1:0, Plzenj - Barselona 0:2, Grupa D: Olimpik - Totenhem 1:0, Sporting - Ajntraht 1:0.

Foto: Tanjug/AP

 

45+2. minut - Kejn je dobro šutirao, ali je golman Marselja odlično odbranio i poslao loptu u korner. Isti je izveo Perišić, da bi Totenhem promašio novu šansu.

Sedam minuta je produženo prvo poluvreme na Velodromu.

45. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Olimpik Marselj protiv Totenhema - 1:0!!! Isplatila se ofanziva Francuza koji zasluženo vode golom Embembe!!! Pevci ovim rezultatom ispadaju!

44. minut - GOOOOOOOOL!!! Barselona je stigla do drugog gola protiv Viktorije Plzenj - 0:2! Morao je VAR da reaguje, jer je sudija pokazao da se radi o ofsajdu, ali je video tehnologijom utvrđeno da Feran Tores nije bio u nedozvoljenoj poziciji i gosti su duplirali prednost!!!

42. minut - Neverovatnu šansu za Liverpul promašio je Mo Salah! Istina Egipćanin se nalazio u ofsajdu, ali je ovim promašajem potvrdio da ove sezone igra u očajnoj formi!

39. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Sporting protiv Ajntrahta u Lisabonu, gol je postigao Artur Gomeš!!! Sjajno je odreagovao na ubačenu loptu koja je uz dosta sreće posle njegovog šuta završila ispod ruke kapitena gostiju iz Frankfurta Trapa - 1:0!!!!

33. minut - Nova šansa za Olimpik iz Marselja! Sada je Veretu prihvatio odbitak i tukao u desnu stranu Ljorisovog gola, ali je francuski reprezentativac ponovo zablistao i odbranio novi "zicer" domaćina.

32. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Bajern vodi protiv Intera. Kaznio je Benjamin Pavar promašaje gostiju i posle kornera Kimiha udarcem glavom zatresao mrežu Onane - 1:0!!!

30. minut - Izmena u Totenhemu, Son ipak ne može da nastavi utakmicu, menja ga Bisuma. Veliki peh za Pevce.

29. minut - GOOOOOOOOOOL!!!!! Ajaks vodi protiv Rendžersa 2:0, strelac je Kudus koji je pogodio na ubačenu loptu. Razočarani navijači Policajaca već su počeli da napuštaju Ajbroks, u najgoroj sezoni tima iz Glazgova u eliti. 

26. minut - Velika šansa za Inter, tačnije Lautara Martineza kome je centaršut uputio Gosens, ali je Argentinac u padu šutirao pored gola.

24. minut - U meču Olimpik - Totenhem povredio se Korejac Son, ostao je na travi. Bio bi veliki hendikep za klub iz Londona da sjajni fudbaler ne nastavi utakmicu.

Foto: Tanjug/AP

21. minut - Kakvu je sada imala šansu Viktorija Plzenj da izjednači protiv Barselone! Loptu je glavom zahvatio Tomaš Čori posle centaršuta i šutirao, ali je prečka spasila golmana Katalonaca Penu.

19. minut - Sjajnu priliku imao je Aleksis Sančez u meču Olimpik-Totenhem! Napadač Marselja je bio pred golom Pevaca i dobro šutirao, ali je Ugo Ljoris odličnom intervencijom ostao nesavladan.

18. minut - Sada je šansu imao Ajntraht protiv Sportinga, tačnije Kolo Muan, ali se nalazio u ofsajdu prilikom prijema lopte, dok je u nastavku akcije odbrana Sportinga izblokirala njegov šut. I da je postigao gol, ne bi se priznao.

Foto: Tanjug/AP

 

17. minut - Izuzimajući utakmice u Škotskoj i Češkoj, na ostalih šest duela nema golova, strelci spavaju.

14. minut -  Prilika za Napoli protiv Liverpula na Enfildu, ali se domaćin odbranio.

 

 

12. minut - Olimpik iz Marselja pravi prinudnu izmenu u defanzivni. U nastavku meča, Gigo će igrati umesto povređenog Bailija.

9. minut - Nema penala za Inter! Sudija Ivan Kružilak iz Slovačke je procenio da Senegalac nije igrao rukom.

8. minut - Potencijalni penal za Inter u Minhenu. VAR će reagovati, jer je lopta posle šuta Barele pogodila Sadio Manea u ruku. Razmatra se mogući jedanaesterac!

Foto: Tanjug/AP

Feran Tores

6. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Barselona vodi protiv Plzenja. Pogodak je postigao Markos Alonso, na dodavanje Fatija, intervenisao je golman Viktorije, ali nedovoljno da zaustavi silovit udarac Španca - 0:1!!!

3. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Prvi pogodak na večerašnjim mečevima postiže Ajaks protiv Rendžersa. Bergvajs je na sjajan način "bocnuo" loptu i naterao Mekgregora na kapitulaciju. Vode Kopljanici na Ajbroksu 1:0!

1. minut - Krenule su utakmice 6. runde Lige šampiona.

20.49 - Uskoro počinju mečevi poslednjeg kola Lige šampiona u grupama A, C i D.

20.37 - Završen je meč u Leverkuzenu, Bajer i Briž su odigrali bez golova, posle čega je madridski Atletiko eliminisan iz Evrope. Španci su izgubili na Dragau sa 1:2 od Porta.

20.32 - Kapiten srpske reprezentacije i Ajaksa Dušan Tadić predvodiće Kopljanike na gostovanju Rendžersu. Holandski velikan je jednom nogom u Ligi Evrope, pošto Policajci moraju da slave sa pet golova razlike, budući da su na Krojf areni poraženi sa 0:4.

20.31 - Evo kako izgledaju svlačionice Liverpula pola časa pred početak utakmice sa Napolijem.

 

 

20.02 -  Olimpiku je neophodan trijumf kako bi se posle deset godina domogao nokaut faze. Trener Igor Tudor ubeđen je u povoljan rasplet, bez obzira na to što su u prvom okršaju na Ostrvu poraženi od Totenhema sa 2:0.

 

20.01 -  Menadžer Antonio Konte tvrdi da će njegovi izabranici ipak ići na pobedu, iako će biti lišeni pomoći povređenih ofanzivaca Rišarlisona i Kuluševskog.

- Duel u Marseju za nas praktično predstavlja finale. Srećan sam što su igrači za vikend pokazali karakter protiv Bornmuta, preokrenuli i pobedili. To je dobar znak i uvod za ono što nas čeka protiv Olimpika. Psihički smo se podigli, ali bitno je da nastavimo uvek da verujemo u sopstveni potencijal. Želimo u Francuskoj da pokažemo pravo lice i da obezbedimo plasman u osminu finala - kaže Konte.

GRUPA A

Glazgov Rendžers - Ajaks 1:3 (0:1)
Tavrnije p86 - Bergvajs 4, Kudus 29, Konseisao 89

Liverpul - Napoli 1:0 (0:0)
Salah 85

 

Пласман обезедио Sofascore

 

GRUPA  B

Porto - Atletiko (M) 2:1 (2:0)
Taremi 5, Eustakio 24 - Savić 90

Bajer Leverkuzen - Klub Briž 0:0 (0:0)

 

Пласман обезедио Sofascore

 

 

GRUPA C

Bajern - Inter 2:0 (1:0)
Pavar 32, Čupo Moting 72

Viktorija Plzenj - Barselona 2:4 (0:1)
Čori p51, 63 - Alonso 6, Tores 44, 54, Tore 75

 

 

Пласман обезедио Sofascore

 

GRUPA D

Sporting - Ajntraht 1:2 (1:0)
Gomeš 39. - Kamada p61, Muani 72

Olimpik - Totenhem 1:2 (1:0)
Embemba 45 - Lengle 54, Hojberg 90

 

 

Пласман обезедио Sofascore

 

 

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog Informera, posvećen mečevima poslednjeg šestog kola u grupama A, C i D.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija