Autor: Informer.rs

11.11.2022.

15:52

Foto: REUTERS Hannah McKay/AP Antonio Callani

Sport

NOVA EPIZODA "ŠPANSKE SERIJE"! Gvardiola uzvratio Ibrahimoviću! Nastavlja se RAT iz Barselone! (VIDEO)

Svetskoj fudbalskoj javnosti poznato je da na relaciji Zlatana Ibrahimovića i Pepa Gvardiole ne cvetaju ruže. Dobro, možda smo mi to umanjili budući da je evidentna netrpeljivost između legendarnog švedskog napadača i trenera Manečster sitija. 

Njihov sukob počeo je još dok je Gvardiola bio trener Barselone, a Ibrahimović branio boje katalonskog giganta. Urbzo je došlo do raskola budući da Šveđanin nije želeo da igra za španskog trenera. Od tada bukti rat u njihovom odnosu, a on je nedavno dobio novi nastavak. 

Naime, trener Mančester sitija je na jednoj od svojih konferencija za medije pokušao da ismeva Zlatana Ibrahimovića i njegovu izjavu koju mu je preneo jedan od novinara u sali. Naime, Šveđanin je nedavno rekao da bi Gvardiola mogao da uguši Erlinga Halanda koji igra sjajno ove sezone. 

- Može li ga Gvardiola učiniti još boljim... To vam sve zavisi koliki je ego Pepa i hoće li dopustiti da Haland bude veći od njega ili ne. On to meni nije dopustio, a nije dopustio ni mnogim igračima - rekao je Zlatan Ibrahinović.

Naravno, nije se dugo čekalo na odgovor iz Mančestera. Pep Gvardiola jedva je dočekao da se njegov sukob sa Ibrahimovićem nastavi, a Šveđaninu je odgovorio u sarkastičnom tonu. 

- U pravu je, potpuno je u pravu. U ovom klubu, u ovoj ekipi, moj ego je iznad svega, iznad svakog igrača. Ne sviđa mi se kada Erling zabije tri gola i svetla reflektora budu uperena ka njemu. Tako sam ljubomoran! Iskreno, baš sam ljubomoran. Rekao sam mu: Erling, molim te, prestani s golovima, inače u novinama neće pisati o meni i samo meni. U pravu je, Zlatan me savršeno poznaje. Možda može da napiše još jednu knjigu - rekao je Pep.