Autor: Informer.rs

14.11.2022.

08:02

Foto: printscreen

Sport

SRBIJA ZOVE! Piksi okuplja Orlove, ovo je plan priprema za Katar!

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a selektor Dragan Stojković u ponedeljak će  u Staroj Pazovi dočekati pulene, a naciji će se obratiti u 12 časova. 

Orlovi spremni za Mundijal

Piksijevi izabranici odradiće trening od 18 časova u Sportskom centru, svi osim pošteđenih Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, pošto su u procesu oporavka od povreda zbog koje su propustili i neke od poslednjih mečeva u klubovima.

Dan kasnije, u utorak u 10.00 časova reprezentacija odlazi u Manamu gde će 18. novembra (16.30) odigrati  prijateljski meč sa Bahreinom. Srbija će u svojoj bazi u Dohi biti od 19. novembra. 

Orlovi su na Svetskom prvenstvu u Grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Prvi meč Srbija igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a 2. decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi posetio je pre nekoliko dana manastir Ostrog i poklonio se moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. On je bio oduševljen svetinjom, a na poklon je dobio i ikonu Svetog velikomučenika Dimitrija.

- Neka bi ovaj dolazak u veliku hrišćansku svetinju ostrošku i poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca bio na blagoslov selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću i svim igračima i stručnom timu, na predstojećem fudbalskom prvenstvu u Kataru u ostvarenju što boljeg plasmana na Mundijalu - navodi se na sajtu Pravoslavne mitropolije crnogorsko-primorske.

Golmani: Predrag Rajković (Majorka), Vanja Milinković Savić (Torino), Marko Dmitrović (Sevilja).

Odbrana: Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Stefan Mitrović (Hetafe), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Srđan Babić (Almerija)

Vezni red: Darko Lazović (Verona), Andrija Živković (PAOK), Nemanja Radonjić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Legija), Nemanja Gudelj (Sevilja), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Sergej Milinković Savić (Lacio), Dušan Tadić (Ajaks), Ivan Ilić (Verona), Marko Grujić (Porto), Uroš Račić (Braga),Filip Đuričić (Sampdorija)

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam),Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Fiorentina)

Bonus video