• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2022

07:05

NAPAD DA SE SMRZNEŠ, ALI SRBIJA IMA ŠANSU! Kostić i Živković mogli bi da budu KLJUČ protiv Brazila!

printscreen

Fudbal

NAPAD DA SE SMRZNEŠ, ALI SRBIJA IMA ŠANSU! Kostić i Živković mogli bi da budu KLJUČ protiv Brazila!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije će 24. novembra otvoriti Mundijal utakmicom protiv Brazila, a tim povodom rešili smo da vam malo bliže predstavimo sastav glavnog favorita za svetsku titulu

Jasno je da Orlovima u prvom kolu sleduje najteži zadatak budući da će rival Srbiji na startu Svetskog prvenstva biti Brazil. Izabranici selektora Titea spadaju u glavne favorite za titulu na ovogodišnjem Mundijalu i nema sumnje da će želeti pobedom da otvore turnir u Kataru. 

Nejmar komandant

Ipak, daleko od toga da Srbija neće imati svoje šanse protiv Brazila iako na prvi pogled deluje da Južnoamerikanci nemaju slabosti u svom timu. Na svu sreću - nije tako, a utisak je da najviše škripi u poslednjoj liniji. Posebno po stranama gde bi trebalo da dejstvuju Aleks Sandro i Danilo. Dvojac bekova iz Juventusa koji slabo igraju na startu sezone. 

Alternative za Sandra i Danila su vremešni Dani Alves čiji je poziv okrenuo čitav Brazil protiv selektora Titea, a tu je i Aleks Teljes iz Sevilje. Utisak je jasan - Filip Kostić na jednoj, te Andrija Živković ili Darko Lazović na drugoj, mogli bi da imaju ključne uloge u ofanzivnim zadacima na premijeri Srbije u Kataru. 

Foto: reuters

Kada govorimo u srcu brazilske odbrane jasno je da Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću neće biti lako. Tijago Silva je komandant reprezentacije, a Mundijal bi trebao da bude poslednje takmičenje na kom će braniti boje Brazila. Njegov partner na poslednjim mečevima bio je Pari Sen Žermenov kapiten Markinjos, ali ne treba zaboraviti ni Edera Militaa koji igra izuzetno u dresu Real Madrida ove sezone. 

Foto: Tanjug

 

Za razliku od nekih ranijih godina, čini se da je Brazil "najmršaviji" na sredini terena. Svakako da je ključan za igru čitave reprezentacije Kazemiro koji ne briljira od dolaska u Mančester junajted. Na spisku su još i Liverpulov Fabinjo, Lukas Paketa iz Vest Hema, Fred iz Mančester junajteda, Njukasov Bruno Gimaraes i Everton Ribeira iz Flamenga. 

Daleko od toga da Paketa, Fred, Bruno Gimaraes i Everton nemaju kvalitet, ali je činjenica da je Sergej Milinković-Savić daleko ozbiljniji kalibar igrača, a ukoliko nešto defanzivniju ulogu bude imao i Dušan Tadić jasno je da bi Srbija i na sredini terena mogla da traži svoje šanse. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, ono od čega preti najveća opasnost je navala Brazilaca koja je "da se smrzneš". O jačini napadačke linije dovoljno govori činjenica da na spisku nema Roberta Firmina i Gabrijela Barbose što je izazvalo brojne polemike u Južnoj Americi. 

Jasno je da su prve zvezde tima Nejmar i Vinisijus Žunior, ali ne treba zaboraviti ni Antonija, Rodriga, Rafinju, Gabrijela Žezusa, Gabrijela Martinelija, pa ni Rišalistona koji rovit stiže na Mundijal i pitanje je da li će nastupati protiv Srbije. Uspevala je Srbija u prošlosti da se izbori sa ozbiljnim napadačima (Haland, Ronaldo, Žota...), ipak, pitanje je da li su Orlovi ikada naspram sebe imali toliko opasnosti kao što će to biti 24. novembra od 20 časova. 

Foto: Reuters

I za kraj, Brazilci ove godine na Mundijalu imaju izuzetnan golmanski trio. Alison i Ederson su već godinama među najboljim čuvarima mreže u Evropi, a isto važi i za Vevertona koji brani boje Palmeirsa! 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija