Autor: Informer.rs

14.11.2022.

09:21

Foto: Tanjug

Sport

GOOOOOOL! ALEKSANDAR MITROVIĆ, ALEKSANDAR MITROVIIIIIIIIIĆ... SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU! (VIDEO/FOTO)

Prošlo je godinu dana od najveće pobede u novijoj istoriji srpskog fudbala, od pobede Orlova usred Lisabina protiv Portugala sa 2:1.

- Gooool! Aleksandar Mitrović, Aleksandar Mitroviiiić! - ne sumnjamo da vam i danas krenu suze na oči kada se setite pogotka našeg napadača u 90. minutu.

Samo trijumf je vodi Srbiju direktno na Mundijal, a Mitrović je bacio Portugalce na kolena, na njihovom terenu, pred njihovim navijačima i odveo naš tim na Mundijal. 

Počeli je katastrofalno! U drugom minutu je Renato Sančez doveo domaće u vođstvo, ali je Dušan Tadić u 33. minutu izjednačio, a on je za domaćina isledio novi šok! U 90. minutu kada je  Aleksandar Mitrović udarcem glavom posle centaršuta Tadića doneo neviđeno slavlje Srbiji.

"Eksplodirao" je deo stadiona na kome su bili srpski navijači koji su dugo ostali na stadionu i slavili sa našim fudbalerima.

Godinu dana kasnije, Orlovi se spremaju za Mundijal. Srbija je na Svetskom prvenstvu u Grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Prvi meč igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a 2. decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

Nije na odmet pomenuti da je Piksi i pre neko što je seo na klupu Srbije, znao da će ovi momci igrati na Svetskom prvenstvu.

Informer

Bonus video