Autor: Informer.rs

16.11.2022.

09:47

Foto: fss

Sport

NEVEROVATNA SCENA! Selektor Stojković je dugo gledao u ovu fotografiju, pa poveo Orlove na Mundijal! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je zajedničku fotografiju u Staroj Pazovi pred polazak u Bahrein, a potez Piksija nikome nije promakao.

Selektor je, pre nego što je napustio Sportski centar u Staroj Pazovi, zastao pored fotografije svetskih šampiona. Stao je Piksi mirno, skoro nepomično, sa divljenjem... Kao da odaje poštovanje momcima sa fotografije, ali i kao da je crpeo dodatnu energiju od tih momaka koji su se popeli na krov sveta 2015. godine, a danas su čak osmorica iz te generacije na Piksijevom spisku za Katar.

Nekad ih je selektirao Veljko Paunović, a sada ih stazom uspeha vodi Dragan Stojković. Danas su sedam godina stariji, iskusniji, jači, i sada vode Srbiju na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu: Sergej Milinković-Savić, Srđan Babić, Andrija Živković, Miloš Veljković, Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Marko Grujić i Nemanja Maksimović… Valjda nismo nekog izostavili sa poslednjeg i pretposlednjeg spiska Dragana Stojkovića. Upravo su ovo igrači kojima u Vikipediji piše - svetski prvak sa mladom reprezentacijom Srbije. 

Informer

 

Piksi je inače na poslednjoj konferenciji za medije govorio i o velikom uspehu koji su mladi fudbaleri postigli na Novom Zelandu.

- Kad je to bilo, pre sedam godina? Sama ta činjenica govori da to nije ista stvar. Ovo je mnogo ozbiljnije takmičenje od toga, daleko da nije važno, ali ne može to da se poredi. Dobro je za njih da su bili svetski prvaci i da imaju pobednički mentalitet i nisam znao da ih je osmorica, ne gledam tako, ali mi je drago i to mi govori da imaju kontinuitet razvoja karijera na pravi način i nisu to fudbaleri koji su bljesnuli, pa nestali - rekao je Stojković.

Bonus video