Autor: Informer.rs

17.11.2022.

13:11

Foto: printscreen

Sport

PAPRENE CENE U KATARU! Kontejner 200 evra za noć, soba 450, pivo bezobrazno skupo, Englezi poludeli zbog hrane...

Skoro svi timovi su već u Kataru, a stižu i navijači. Svi  kapaciteti su popunjenim, ali je potražnja i dalje velika, pa domaćin na sve načine pokušava da ugosti sve fudbalske fanove, a to će im žestoko naplatiti. 

U Kataru će veliki broj navijača biti pod vedrom nebom, u šatorima i kontejnerima. Cena noćenja u šatoru pod vedrim nebom, u kome se nalazi samo madrac na kome možete da spavate je neverovatnih 100 dolara za noć!

Kontejneri su takođe usred pustinje izgledaju nešto bolje, a koštaju 200 dolara za noć! Ko hoće normalnu sobu u gradu, to će ga koštati papreno, toliko da je 200 dolara jeftino. Neki navijači su otkrili da oni sobu plaćaju 460 dolara za noć u hotelu koji je blizu metro stanice u Dohi. 

Što se hrane tiče, Englezi su ogorčeni jer grčka feta saleta, koja, kako kažu i nije baš najukusnija, u fan zoni košta čak devet funti, a suvi naćosi 4,6 funti. Navijači su ljuti jer su organizatori obećaju "najbolji FIFA festival navijača u Kataru" ikada.

- "Moji zečevi jedu bolju salatu od ove", "u Kataru će vas opljačkati", "ovo će biti najgore Svetsko prvestvo" - samo su neki od komentara navijača koji su već u Kataru. 

To nije sve, u Kataru važe striktna pravila u vezi sa alkoholom koje će morati da poštuju i navijači.Konzumacija alkohola u javnosti biće zabranjena, ali organizatori su se potrudili da fudbalskim navijačima uživanje u omiljenom piću ne bude uskraćeno, ali bi moglo da im presedne. Cene piva idu od 1.000 dinara za pola litra piva, pa i do 1.600 dinara, bezalkoholno pivo košta 1.000 dinara, a voda oko 300. 

Bonus video