Autor: Informer.rs

23.11.2022.

17:06

Foto: Tanjug

Sport

DŽABA VAM NOVCI, MOJI SINOVCI... Nemačka je 10 PUTA SKUPLJA od Japanaca! Evo koliko koštaju ove dve selekcije!

Isto kao u meču Gaučosa i Saudijaca, utakmica Nemačka-Japan je odlučena preokretom 1:2 (1:0), a zanimljivo i rezultat je išao identičnim tokom.

Panceri su vodili golom Gundogana, ali su trijumf Samurajima doneli rezervisti Doan i bivši igrač Partizana Takuma Asano, pogotkom u 83. minutu.

Novac je odavno uzeo maha u svetskom fudbalu. Najbogatiji klubovi enormno troše sredstva za dovođenje skupih pojačanja, međutim, na reprezentativnom planu to i dalje nema ama baš nikakvu prednost.

U to smo se uverili kada je Arabija srušila Argentinu, u čijem timu su samo Mesi i Di Marija skuplji od cele selekcije Saudijaca, da bi potvrda toga došla i posle susreta Pancera i Samuraja.

Naime, igrački kadar Nemačke koji nastupa na Mundijalu procenjen je, prema Transfermarktu, na enormnih milijardu i 785,5 miliona evra!

Informer

 

Sa druge strane, ceo tim Japana je procenjen "samo" na 154.000.000 evra, pa je prema tome razlika u vrednosti od milijardu i 631,5 miliona evra.

Najskuplji igrač Samuraja je Dači Kamada, koji nastupa za Ajntraht iz Frankfurta, a procenjen je na 30.000.000 evra, sledi ga Takeiro Tomijasu iz Arsenala sa 25 miliona evra, dok strelac prvog gola Risu Doan (Frajburg) i Takefusa Kubo (Sosijedad) vrede 12 miliona evropskih novčanica.

Informer

 

Junak trijumfa Japanaca Takuma Asana prema Transfermarktu vredi svega 3.000.000 evra, ali nema sumnje da će mu cena posle Mundijala u Kataru drastično skočiti. Naročito posle pobedničkog gola četvorostrukim svetskim šampionom.

Što se tiče Nemaca, Džamal Musijala je najskuplji sa 100 miliona evra, potom slede Džošua Kimik (85 miliona), Leroj Sane i Kai Haverc (po 70 miliona), Leon Gorecka i Serž Gnabri (po 65 miliona)...