Autor: Informer.rs

24.11.2022.

08:41

Foto: Informer

Sport

SRBI STIGLI U DOHU! Dajte Brazil da se igramo (VIDEO/FOTO)

Već smo počeli da sumnjamo u one najave da će “Obilića” na meču protiv Brazila biti između četiri i pet hiljada na tribinama stadiona “Lusail”. Noć uoči prve utakmice Srbije na Mundijalu, mi opet na Fan festu, a tamo opet ista slika: prepuno Marokanaca, Tunižana, na sve strane se čuju razne varijacije španskog jezika od Meksikanaca, Argentinaca, Španaca i svuda naši “neprijatelji” - Brazilci.

I posle skoro sat vremena tumaranja, konačno je zaigralo srce – vijori se srpska trobojka, a nekoliko grupica momaka sa najdražim dresovima, belim i crvenim, ovim sa novim grbom i onim sa starim, ali svi naši.

Informer

 

Prvo prilazimo grupici momaka koji nam kažu da su doputovali iz Švajcarske. Među njima je i jedan iskusniji navijač, a onda saznajemo i bivši prvoligaški fudbaler iz osamdesetih godina, Zoran Ivković, koji je ponikao u kruševačkom Napretku. On je u dresu Jugoslavije, kaže nam da je nekada igrao protiv Piksija, a sad je došao da ga kao navijač podrži svim srcem. Kao bivši fudbaler i najiskuniji u svojoj grupi, on jedini poziva na oprez.

- Samo da ne izgubimo. Brazil ima strašan tim, nerešen ishod bi bio uspeh – kaže on uz značajn pogled.

Ovi mlađi, energičniji i u većoj euforiji dobacuju da će biti 2:0 ili 3:0.

- Razbićemo Brazil! Biće 3:0. Ostajemo ovde sve do finala, Srbija ide u finale.

Informer

Navijači Srbije u Dohi

Najviši, a čini nam se ovako naoko i najmlađi među njima, ima poseban scenario za današnji meč.

- Dobijamo 1:0, Mitar daje gol u 88. minutu, ono kad je najslađe!

Trojica Beograđana stigli su samo na utakmicu protiv Brazila i Kameruna. Oni nemaju dilemu da će “orlovi” stići barem do polufinala, a protiv Nejmara i drugova biće “blagi” i pobediće samo 2:1.

-  Strelci? Paaa, Mitrović. Iiii...opet Mitrović.

Jedna grupa je stigla iz Nemačke, ali čine je momci, kako su nam sami rekli, iz svih krajeva bivše Juge a najviše iz Novog Sada. Neki od njih pratili su “orlove” i pre četiri godine u Rusiji, a dvojica su bili i na Mundijalu u Brazilu 2014.

Nije bilo Srbije, pa smo navijali za Nemce. Inače, tamo je bila najluđa atmosfera gledajući ova tri prvenstva na kojima smo bili. Brazilci su u najpozitivnijem smislu lud narod, uvek su dobro raspoloženi, od jutra do mraka non stop nešto igraju, đuskaju, čak ti posle nekoliko dana bude pomalo i naporno, umoriš se, ali bio je fantastičan doživljaj – kaže jedan od srpskih navijača.

Informer

- Biće 1:0 za nas. Ko će dati gol? Mitrogol, Mitrogol!

Na te reči nadovezao se drugi koji kaže:

-  Pobedićemo Brazil, prolazimo grupu, u četvrtfinalu idemo na Hrvate i dobijamo, a onda u polufinalu šta nam Bog da.

Bonus video