• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2022

07:08 >> 00:01

MUNDIJAL UŽIVO, 5. DAN! Poraz SRBIJE za kraj dana... Orlovi POLOŽILI ORUŽJE pred moćnim Brazilom!

fss/predrag milosavljević, informer

Fudbal

MUNDIJAL UŽIVO, 5. DAN! Poraz SRBIJE za kraj dana... Orlovi POLOŽILI ORUŽJE pred moćnim Brazilom!

Podeli vest

Počelo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, a od 20. novembra do 18. decembra, uživaćete u magiji najboljih fudbalera sveta

U našem blogu uživo na jednom mestu možete da pronađete najnovije informacije, rezultate, najave, zanimljivosti, a ekskluzivne priče, video snimke i fotografije donosiće naši reporteri sa lica mesta... 

BLOG UŽIVO

 

Svetsko prvenstvo nastavlja se utakmicama u grupama G i H. Danas su na rasporedu četiri meča, a program počinje u 11 sati.

Švajcarska - Kamerun 1:0 (0:0)
Embolo 48.minut 

Urugvaj  - Južna Koreja 0:0


Portugal - Gana 3:2 (0:0)
Ronaldo 65p, Feliks 78, Leao 80 - A. Aju 73, Bukari 89

Brazil - Srbija 2:0 (0:0)
Rišarlison 62, 73
 

23:30 - Nažalost, Srbija je porazom od Brazila otvorila ovogodišnji Mundijal, a dvostruki strelac u pobedi karioka bio je Rišarlison! Time završavamo današnje druženje povodm Svetskog prvenstva, već sutra nas očekuju nove četiri utakmice! 

11:00 - Vels - Iran
14:00 - Katar - Senega
17:00 - Holandija - Ekvador
20:00 - Engleska - Sjedinjene Američke Države

19.10 - Stadion Luisao se polako puni, od 20.00 duel Srbije i Brazila!

19.05 - Fudbalska repezentacija Portugala pobedila je Ganu rezultatom 3:2

18.00 - Srbi preplavili Dohu!

17.40 - LEPA SRPKINJA GLAVNA ATRAKCIJA

Mina Ivković iz Leskovca živi pet godina u Kataru, opčinila je sve na ulicama lepotom i stajlingom.

Prelepa Srpkinja  za meč je izabrala našu tradiocionalnu nošnju, a oduševljeni fanovi sa odmah potrčali da se fotografišu s njom.

17:10 - Kristijano Ronaldo rasplakao se tokom intoniranja nacionalne himne Portugala! 

16:51 - Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo se oglasio pred utakmicu sa Srbijom! Šta je rekao možete pročitati OVDE

16:32 - Košarkaš Slovenije Luka Dončić navija za Srbiju na Mundijalu u Kataru! Opširnije OVDE

16:03 - Utakmica između Urugvaja i Južne Koreje završena je bez golova! 

Foto: Tanjug/AP

14.45 - Nema golova posle prvog poluvremena meča između Urugvaja i Južne Koreje. Meč možete da pratite OVDE.

14.40 - Fudbaler Kameruna Žorž Kevin Nkudu žali za propuštenim prilikama protiv Švajcarske.  Nada se da Kamerun da se iskupi protiv Orlova, protiv kojih igra u drugom kolu.

- Nadam se da ćemo i protiv Srbije biti dobri i nikad se ne zna, možda podedimo tu utakmicu! Moramo sada da se fokusiramo na taj meč!

14.20 -  Švajcarci nisu briljirali, ali im je bio dovoljan jedan gol za pobedu protiv Kameruna (1:0). Salcburgov Noa Okafor zadovoljan je posle trijumfa.Mada, mučili su se Švajcarci protiv Kameruna, a jasno im je koliko će tek teško biti sa Brazilom.

- Moramo da smirimo glave. Biće to drugačija utakmica, vole da drže loptu u nogama. Moramo da verujemo - rekao je Okafor izveštačima sa Mundijala u Kataru, doK Seferović nije bio raspoložen za priču da medijima. Više pročitajte OVDE.

12.55 - Seferović je imao šansu da potvrdi pobedu Švajcarske, ali se isprečio jedan igrač Kameruna i ostaje 1:0 za "sajdžije".

 

Standings provided by Sofascore

 

Foto: Tanjug

 

12.40 - Fudbaleri Hrvatske odigrali su nerešeno sa Marokom 0:0, u prvom kolu Grupe F Svetskog prvenstva u Kataru. Kanađani su poraženi od Belgije (1:0), a njihov selektor je uoči meča sa "vatrenima" najavio je da će "je..ti" Hrvatsku.
- Video sam to, svako od nas ima svoj način komunikacije, on se tako izrazio, koliko je to lepo ne znam. Neću se na to osvrtati, mi moramo na terenu pokazati da smo bolja ekipa - rekao je Dalić, koji je potom pričao o meču sa Marokom.

12.08 - GOOOOL, vodi Švajcaraska 1:0! Embolo daje gol! Bio je ovo prvi šut u okvir gola Švajcaraca gol. Strelac je Kamerunac koji igra za Švajcarsku! Kakva situacija!

 

 

 

11.49 - Bez golova posle provih 45 minuta utakmice između Švajcarske i Kameruna, koji je pokazao više tokom ovog dela igre, ali ipak nije uspeo da zatrese mrežu.

Foto: Tanjug

 

 

11.33 - Martin Hongla je tukao pored Akandžija, lopte je malo zbunila Jana Zomera koji nije uspeo da uhvati loptu.  Lopta se odbila u petercu, na sreću Švajcaraca neko od Kamerunaca naleteo. 

11.33 - Grupa Rusa iz Sibira stigla je u Dohu da navija za fudbalsku reprezentaciju Srbije na startu Mundijala protiv Brazila.  Reporter Tanjuga razgovarao je sa njima na ulazu u metro, svi su nosili kačkete sa obežjima Srbije, a oduševljeno su poslali poruku "Rusi i Srbi braća zauvek".
Istakli su da se nadaju pobedi srpskog tima protiv petostrukih svetskih šampiona.

Utakmica između Srbije i Brazila igra se večeras od 20 sati.

11:05 - Meč Švajcarska-Kamerun uživo pratite OVDE

11.03 - Kapiten naše selekcije Dušan Tadić je pre četiri dana proslavio rođendan, a kako dolikuje tom danu, donešena je torta našem najiskusnijem reprezentativcu. Uoči meča sa Brazilom dobio je neočekivano iznenađenja! Naime, njegovi najbliži su mu putem video poruke poslali najpeše želje za rođendan, ali i za predstojeće izazove i tako mu naterali sute radosnice na oči!

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

11.00 - Počeo je meč između Kameruna i Švajcarske!

10.00 - Iako nije nameravala da putuje sa decom u Katar, manekenka Sofija Milošević ipak se našla na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri.
- Moje pripreme ili njegove, hahaha...Šalim se. Zanimljivo je zato što imam utisak da sam ja izvlačenje žreba doživela toliko lično! Zanimalo me sa kojim ćemo zemljama biti u grupi. Tokom priprema sve je bilo podređeno dobroj igri u klubu i dokazivanju na svetskom prvenstvu. Mislim da je to najvažnije takmičenje u karijerama igrača i mislim da će biti zanimljivo za gledanje.

Opširnije pročitajte OVDE.

09:40 - Najpoznatiji sajt za fudbalsku statistiku na svetu, čuvena "Opta" dala je svoje prognoze pred ovaj meč, a jasno je da statističari ne cene Srbiju previše! Jasna računica "Opte" je da Srbija ima tačno 0,99 odsto šanse da osvoji Svetsko prvenstvo u Kataru! 

Opširnije pročitajte OVDE.

Foto: Predrag Milosavljević

 

09.24 - Fudbalska reprezentacija Kanade poražena je u prvom meču na Mundijalu od Belgije minimalnim rezultatom (1:0), a nagradu za najboljeg igrača meča dobio je Kevin de Brujne! Njegova reakcija nakon ovoga je iznenadila mnoge! Opširnije OVDE

Foto: Tanjug

 

09.13 - Iako su favoriti, Brazilci su ipak obazrivi pred meč sa pulenima Dragana Stojkovića. Najjače oružje orlova je Dušan Vlahović, smatraju naši rivali. Ali, ne samo on, nego i Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić.

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

08.34 - Spremni su Orlovi, a na poslednjem treningu su samo obavili neke "fine“ radove. Nikad veće interesovanje medija za trening Srbije nije bilo od dolaska u Dohu. Bilo je tu nekoliko brazilskih ekipa, a jedna je posebno pruvkla pažnju. Lepa Brazilka je pratila pomno sve što se dešava na treningu pulena Dragana Stojkovića.

08.15 - Konačno, Srbi su stigli u Dohu! Nekoliko dana smo duž čitave fan zone koja se prostire šetalištem od nekoliko kilometara uz more, kao i na samom FIFA Fan festu (ograđenom prostoru i onoj jedinoj navijačkoj oazi u Dohi gde je moguće kupiti pivo) bezuspešno tražili srpske navijače. 

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

07.55 - Selektor Stojković je pred meč sa Brazilcima imao jednu dobru i jednu lošu vest. Aleksandar Mitrović je trenirao, ne oseća bol, ali je pitanje da li će igrati Kostić. 

 Mitrović u poslednjih 3-4 dana radi sa ekipom.  Ne oseća bol i to je dobra vest. Što se Kostića tiče, veliki znak pitanja, vuče povredu od poslednje utakmice Juventusa, pošto njega forsiraju, igraju samo po levoj strani. Juventus ko da nema desnu stranu. Iskren sam prema vama pa vam kažem - kazao je Stojković na konferenciji za medije.

07.06 - Događaj dana defintiivno je meč Srbije i Brazila. Orlovi  u prvom meču na Mundijalu igraju protiv najvećeg favorita za osvajanje titule selekcije Brazila (RTS, Arena sport 20)

Ovo je mogući sastav Srbije: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Lukić, Gudelj - Živković, Lazović - Tadić, S. Milinković-Savić - Vlahović.

Foto: Informer

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

07.00 - Reprezentacije Srbije je u grupi G sa Brazilom,  Kamerunom i Švajcarskom. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraće u grupi protiv Brazila 24. novembra, zatim protiv Kameruna četiri dana kasnije i 2. decembra sa Švajcarskom. 

07.00 - Grupna faza Mundijala u Kataru igraće se od 20. novembra do 3. decembra. Osmina finala na rasporedu je od 3. do 6. decembra, četvrtfinale je 9. i 10. decembra, a polufinala 13. i 14. Meč za treće mesto je 17. a veliko finale 18. decembra  na stadionu Lusail, 15 kilometara severno od Dohe.

07.00 - Raspored svih utakmica i rezultate možete da pratite OVDE.

07.00- Pratite Svetsko prvenstvo u Kataru na Informer.rs!

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20