Autor: Informer.rs

29.11.2022.

13:01

Foto: printscreen

Sport

FIFA KAŽNJAVA HRVATE? Brutalno vređali Borjana, skupo će komšije koštati divljanje navijača!

Tokom utakmice drugog kola Svetskog prventva u Kataru između Hrvatske i Kanade, navijači Hrvatske vređali su golmana Kanade Milana Borjana.

Golman Crvene zvezde je rođen u Kninu, koji je morao da napusti sa porodicom kao dečak zbog operacije "Oluja" tokom koje je proteran veliki broj civila srpskog porekla.

Kako prenosi "Associated Press", FIFA je i zvanično pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog ovih incidenata. Nije poznato kolika bi kazna mogla da bude i kada će ona biti određena, ali primera radi reprezentacija Nemačke će platiti 10.000 švajcarskih franaka jer nijednog igrača nije poslala na konferenciju. Prekraš Hrvata je "teži", pa sigurno i skuplji.

Informer

Tanjug/AP

 

Tokom utakmice Borjan su huligani sramno vređali: "Borjane ustašo", "Borjane Turčine...", a nisu pošteđene uvrede i na račun njegove supruge. Golman Crvene zvezde na to im je odgovorio tradicionalnim srpskim pozdravom – sa podignuta tri prsta.

Vrhunac je bila zastava na kojoj je bio nacrtan traktor, uz natpis: "Knin, 1995." Aludiralo se naravno na "Oluju", u kojoj je proterano 250.000 i ubijeno preko 2.000 Srba. Bilo je to jasno veličanje akcije progona Srba iz Hrvatske, kada se Borjan kao dete našao u koloni ljudi koji su u traktorskim prikolicama napuštali svoje domove kako bi sačuvali živote. 

Informer

 

Na tome se nisu zaustavili. U javnost je isplivao Milanov broj telefona i njegove supruge, pa su ih tokom noći uznemiravali, zvali i slali užasne poruke. Snežane je putem Instagrama podelila samo deo odvratnih poruka: "Nisam Livaja, ali znam i ja zabiti", pa sve do "Hoće li Milan traktorom do Beograda?", aludirajući na akciju Oluja u kojoj je Borjanova porodica proterana iz Hrvatske.

- Ok, pobedili ste, vređali celu utakmicu. Koja je poenta da ste izbacili na fb naše brojeve  telefona i da nas zovete celu noć i šaljete poruke, vređate? Instagram ste nam blokirali sa najtrašnijim uvredama: koliko ste bolesni i zadojeni mržnjom! Svako normalan bi slavio pobedu, a vi živite i slavite mržnju - napisala je Snežana na Instagramu, koja je pre toga huliganima poručila da nisu pobedili.

Bonus video