01.12.2022.

13:40

Foto: reuters

Sport

ŠTOPER PORTUGALSKE REPREZENTACIJE PEPE ZA INFORMER: Neću da razmišljam o Srbiji!

Štoper portugalske reprezentacije Pepe kaže da u ovom trenutku ne želi da razmišlja o potencijalnom duelu sa Srbijom u osmini finala Svetskog prvenstva.

Informer

 

Da bi došlo do novog susreta “navigatora” i naših “orlova” potrebno je da Portugal osvoji prvo mesto u svojoj grupi H, a za to mu je dovoljno i da osvoji bod sutra protiv Južne Koreje. Takođe, potrebno je i da Srbija savlada Švajcarsku i osvoji drugo mesto u grupi G.

Na pitanje izveštača Informera iz Katara da li bi iskusni štoper više voleo da za rivala dobije Srbiju ili Švajcarsku, Pepe je odgovorio:

-  Moramo da mislimo na sutra, na meč proiv Koreje. Gledali smo Srbiju i Brazil naravno, ali naš fokus je na sutrašjem meču. Igraćemo na pobedu, videćeme sutra, daćemo sve od sebe da osiguramo pobedu i to je jedini nač cilj.

Informer

 

Zanimalo nas je i da li Portugalci osećaju želju da se osvete Srbiji, koja ih je u kvalifikacijama ostavila na drugom mestu i poslala ih u plej-of. Mečeve te dve selekcije obeležili su kasni golova. Onaj Ronaldov u Beogradu, kad je lopta verovatno prešla gol liniju, ali pogodak nije priznat. I onaj Mitrovićev iz Lisabona, koji je doneo Srbiji veliko slavlje.

Informer

 

Pepe je na naše konstatacije samo klimnuo glavom, ali je kratko rekao:

- Sad ne razmišljam o narednoj fazi turnira.

Bonus video