Autor: Informer.rs

04.12.2022.

06:40

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

BIO JE PENAL ZA SRBIJU! Nemci tvrde: Sudija je oštetio Orlove protiv Švajcarske! (VIDEO/FOTO)

Jedna sporna situacija je obeležila meč, tražila je Srbija penal sredinom drugog poluvremena na Aleksandru Mitroviću. Međutim, sudija Rapalini iz Argentine samtrao je da nije bilo materijala za najstrožu kaznu.

Kako tvrde Nemci, sudija je mogao da svira penal nad Aleksandrom Mitrovićem. Sporna situacija je viđena kada je Šar  oborio Mitrovića, srpski napadač je malo sporije pao, a Rapalini nije ni gledao VAR, niti da razmisli o najstrožoj kazni.

Nemci smatraju, nakon što situaciju videli iz drugog ugla, da je ipak bio jedanaesterac! Fabijan Šar je prvo loptu udario rukom, što je morao da pogleda VAR i da Srbiji dodeli najstrožnu kaznu. Ipak, to se nije desilo!

Inače, sudijski stručnjak sa RTS-a, Dejan Nedić, istakao je da nije bilo dovoljno intenziteta za najstrožu kaznu.

- Nema penala. Isti kriterijum držimo ovde, nije bilo intenziteta, nije bilo stalnog oslanjanja. Naš Mitrović je kasno počeo da pada - kazao je Nedić i objasnio:

- Ni blizu nije bio da pogleda VAR sudija, hajde da budemo pošteni, nije bilo penala. To je bilo blago oslanjanje, da je ranije pao, možda bi naveo sudiju da pogleda situaciju, da je počeo da pada ranije, možda bi dobili penal - rekao je Dejan Nedić.

Bonus video