Autor: Informer.rs

05.12.2022.

13:09

Foto: Predrag Milosavljević

Sport

GRANIT DŽAKA SE SMUČIO I ŠVAJCARCIMA: Ponovo se igra sa vatrom, provocira Srbe...

Pre četiri godine u Rusiji provocirao je Srbe simbolom albanskog dvoglavog orla, dok je u Kataru slavio u dresu na kome je pisalo "Jašari".

Jasno je svima da je aludirao na Adema Jašarija, osnivača zločinačke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koji je ubijen u martu 1998. godine dok se nalazio na čelu pomenute terorističke organizacije. 

Tamošnji mediji pišu da je ponašanje Granita Džake škodi nacionalnom timu i reputaciji Švajcarske. Ugledni "Noje Ciriher Cajtung" u tekstu pod naslovom "Dobar kapiten, loš kapiten: Granit Džaka se ponovo igra sa vatrom"...se bavi ponašanjem provokatora.

Informer

 

Ne veruju tamošnji mediji u ono što je Džaka rekao, da njegov gest nije imao nikakve veze sa Ademom Jašarijem već sa Ardonom Jašarijem, mladim fudbalerom koji je u timu Švajcarske.

- Nema nikakve političke ideje iza dresa. Ardon je momak kog stvarno volim i sa kojim provodim dosta vremena svakog dana. U njegovim godinama stigao sam daleko koliko i on i često traži savete od mene, tako da sam mu obećao da ću obući dres - ovim rečima se pravdao Džaka.

Švajcarcima je jasno da Granit Džaka odlično znao da u Srbiji za Ardona Jašarija malo ko zna, dok se prezime Jašari isključivo vezuje za Adema Jašarija.

 Gestovi kapitena Švajcarske su isprovocirali drugačije reakcije širom Balkana. Mišljenja su različita o Džakinom hvatanju za međunožje. Srpski mediji su isprovocirani, a kosovski slave uspeh njihovih predstavnika na Svetskom prventstvu - piše u tekstu "Noje Ciriher Cajtunga".

Informer

 

Tekst je izazvao velike reakcije medija u tzv. Kosovu, a Koha navodi da autor nema ideju o sukobima na Kosovu i samom liku i delu Jašarija.

Bonus video