Autor: Informer.rs

06.12.2022.

09:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

HRVATI SUROVO REALNI: BRAZILCI ĆE NAS MASAKRIRATI! Postoji samo jedan način da nas ne pregaze!

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle jedanaesteraca pobedila Japan sa 3:1, nakon što je u regularnom delu utakmice i posle produžetaka rezultat bio nerešen 1:1. 

Golman Dominik Livaković je odbranio tri penala i jedan je od najzaslužnijih što se Hrvatska treći put plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva.S druge strane, Brazil je deklasirao Južnu Koreju golovima Vinisijusa, Nejmara, Rišarlisona i Pakete. 

Informer

 

- Brazil? Ne čeka nas ništa dobro. Evidentna je razlika u kvalitetu između Brazila i Južne Koreje i ovo je od početka bila jednosmerna ulica. Imaju neverovatan talent u napadu, širinu da glava boli i bez ikakve sumnje, prema svemu prikazanom, prvi su favorit za titulu. Jedina mana im je eventualno povratna tranzicija kad dođu na neku ozbiljniju ekipu, a verujem da je to Hrvatska. Tu možemo da tražimo svoju šansu. Vinisijus malo igra obranu, malo ne igra, Nejmar slično - konstatuje Index.hr i dodaju sa postoji samo jedan način da ih Brazilci ne masakriraju.

Informer

 

- Hrvatsku čeka strahovito težak posao. Moramo biti maksimalno koncentrisani 90 minuta ili koliko će se već igrati. Ni u jednom trenutku ne sme koncentracija sa nam popusti jer će nas uništiti. Posebno po bokovima. Budu li naši bekovi, naročito Barišić, odigrali ovako kao sad, Vinisijus i Rafinha će ih masakrirati. Moramo biti disciplinovani, maksimalno da im suzimo prostor između linija i nekako da pokušamo da ih ukrotimo. Možemo li mi to? Iskreno, verujem da možemo, ali mora biti jasmo  da igramo protiv ekipe koja je pokazala daleko najviše na prvenstvu - konstatuju Hrvati.

Bonus video