Autor: Informer.rs

07.12.2022.

17:39

Foto: reuters

Sport

FIFA ODRAPILA HRVATSKU ZBOG PLJUVANJA BORJANA! Plakanje u "Lijepoj njihovoj"! "VIŠE SMO KAŽNJENI MI, NEGO SRBI sa zastavom o Kosovu"!

- Hrvatski fudbalski savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja članka 16. Disciplinskog kodeksa FIFA (upotreba reči i predmeta za prenošenje poruke koja nije primerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice protiv Kanade - objavila je FIFA, prenosi Jutarnji.hr i dodaje:

- Deo hrvatskih navijača je na toj utakmici vređao kanadskog golmana Milana Borjana, koji ima srpske korene i koji je ranije imao neprimerene izjave o Domovinskom ratu - piše hrvatski portal. Na tribinama se pojavio i plakat uvredljivog sadržaja.

Informer

 

Ovaj hrvatski medij čitaocima saopštava da su još kažnjeni Srbija i Saudijska Arabija. Kasa FSS "olakšana" je za 20.000 švajcarskih franaka zbog zastave Kosova na kojoj je pisalo "Nema predaje".

Hrvati ne propuštaju priliku da istaknu kako je Hrvatska dobila veću kaznu od Srbije, što je portal Jutarnji.hr istakao i u naslovu teksta.