• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2022

17:27

FIFA ŽESTOKO KAZNILA ORLOVE! Zbog natpisa NEMA PREDAJE Srbija udarena po džepu!

Predrag Milosavljević

Fudbal

FIFA ŽESTOKO KAZNILA ORLOVE! Zbog natpisa NEMA PREDAJE Srbija udarena po džepu!

Podeli vest

Disciplinska komisija FIFA kaznila je Fudbalski savez Srbije zbog sporne zastave u svlačionici Orlova pred duel sa Brazilom

Podeljene reakcije izazvala je slika iz svlačionice Srbije pred duel sa Brazilom kada se na zidu našla zastava Kosova uz natpis "Nema predaje". FIFA je odmah reagovala i pokrenula postupak protiv našeg Fudalskog saveza, a danas je izrečena i kazna.

Naime, FIFA je Orlovima izrekla kaznu od 20.000 švajcarski franaka zbog kršenja člana 11. Disciplinskog kodeksa FIFA i članka 4. Pravlinika FIFA za Svetsko prvenstv u vezi sa spornom zastavom. 

Bez kazne nije prošla ni Saudijska Arabija koja će morati da plati 15.000 švajcarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja igrača koji su na utakmicama protiv Argentine i Meksika zaradili po šest žutih kartona. 

Foto: reuters

Najveću kaznu je "popila" Hrvatska zbog sramnog vređanja Milana Borjana na meču Vatrenih protiv Kanade. Deo navijača vređao je golmana Kanade srpskog porekla, a koji je tokom rata izbegao iz Krajine. Na tribinama se našao i transparent uvredljivog sadržaja pa će Hrvati morati da plate 50.000 švajcarskih franaka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čiča Avalski

pre 1 godinu

Ma platićemo, šta je to za ekonomskog tigra ???

Dejan

pre 1 godinu

Au, baš žestoko goveda novinarska...20000 CHF.

ratko

pre 1 godinu

JEL SAD KONACNO JASNO KOJI SU TO MNAFIJASI NACISTI U FIFA ,KLOSARCINE DBNO DNA. SVE JE JASNO KO DAN

neko iz daleka

pre 1 godinu

Koji pametnjakovic je stavio tu zastavu ispada kao da je to zastava neke druge drzave smatram da uvek i svuda treba koristiti zastavu Srbije naravno sa Kosovom na istoj!

Boris

pre 1 godinu

Ajde ne budalite vi novinari, šta je 20000 franaka, nogometni savez ima milijune franaka...

Toni

pre 1 godinu

Kako žestoko, pa smijesan iznos (20000 franaka), pa to moze pojedinac platiti, a ne savez. Hrvatska je kaznjena sa 50000 franaka pa ne kukaju

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija