Autor: Informer.rs

09.12.2022.

11:06

Foto: Predrag Milosavljević

Sport

HRVATIMA SVAKA ČAST, ALI BRAZIL JE PREVELIK ZALOGAJ! Genije prognozirao ko ide u polufinale Mundijala!

Subora Dejan Savićević Hrvatskoj protiv Brazila daje male šanse (petak, 16.00). Smatra da bi trijumf "kockastih" bio veliko iznenađenje.

- Na papiru je Brazil veliki favorit. Nije samo kvalitet na strani Brazilaca, već i fizička snaga, što smo videli u dosadašnjim mečevima. Zato bi bilo veliko iznenađenje da Hrvatska prođe. Hrvatima svaka čast, jesu imali i malo sreće, ali nisu nezasluženo došli do četvrtfinala. Mislim, ipak, da je Brazil preveliki zalogaj - rekao je za Vijeri Dejan Savićević.

Informer

 

Prvi čovek FS Crne Gore dao je veću prednost Holandiji nego Argentini.

- Mislim da Argentina nije favorit i da su šanse podjednake. Možda Argentinci imaju veće iskustvo, rekao bih da je sve ostalo na strani Holandije i ne bi za mene bilo nikakvo iznenađenje da prođe. Nisu me Argentinci oduševili, Mesi je i dalje nosilac igre, ali nije to više Mesi od kojeg treba strahovati. Ovo je njegov posljednji Mundijal, sanja da osvoji trofej, kao i cijela Argentina, ali za mene su favoriti drugi - Francuska i Brazil. Ipak, ono što sam vidio jeste da su argentinski navijači najbrojniji i najvatreniji - i zbog njih, koji su prošli toliki put, od kojih su mnogi četiri godine skupljali novac za to, bilo bi možda lijepo da Argentina ode što dalje i osvoji Mundijal, ali po meni vrlo, vrlo teško - kazao je između ostalog Savićević.

Informer

 

U subotu ćemo gčedati veliki derbi između Engleske i Francuske.

- Francuska je jedan od favorita, ali neće biti lako protiv Engleske, koja nije bez šansi. Dosta toga će zavisiti od Mbapea, njegovog raspoloženja - ako bude na nivou, teško će defanzivci Engleske moći da ga drže. Očekujem tvrdu utakmicu, pravi evropski derbi. Veće šanse dajem Francuskoj, ali u fudbalu je sve moguće.

Informer

 

Ne smatra popularni Genije da je Maroko autsajder protiv Portugala.

- Nije Portugal toliki favorit, jer su Marokanci pokazali dosadašnjim igrama da nisu za potcenjivanje, da nisu zalutali. Odigrali su dobro celo prvenstvo, primili su samo jedan gol i ono što sam ponavljao više puta mislim da Evropljani potcenjuju ostale reprezentacije - i oni rade na vrhunskom nivou, imaju takođe dobre igrače koji igraju u najjačim klubovima, a razlike su sve manje.

SVETSKO PRVENSTVO, ČETVRTFINALE

Petak

Brazil - Hrvatska 16.00
Holandija - Argentina 20.00

Subota

Maroko - Portugal 16.00
Francuska - Engleska 20.00

 

Bonus video