Autor: Informer.rs

10.12.2022.

10:35

Foto: reuters

Sport

LUDNICAAA U HRVATSKOJ! Dan posle velike pobede nad Brazilom i plasmana u polufinale, selektor Dalić OBJAVIO NAJLEPŠU MOGUĆU VEST! Cela nacija u TRANSU!

Najveću pobedu u istoriji reprezentativnog fudbala, Hrvatska je ostvarila u četvrtfinalu Svetskog prvenstva izbacivši prvog favorita za osvajanje "Boginje", selekciju Brazila.

Tokom Mundijala kružila je priča da će kapiten "kockastih" Luka Modrić po okončanju Šampionata završiti blistavu reprezentativnu karijeru.

Selektor Zlatko Dalić oglasio se na ovu temu i obradovao celu naciju, tvrdnjama da će vezista Reala i dalje biti član nacionalnog tima:

- Igrao je 120 minuta, vodio nas do pobede, realizovao je penal kad je trebalo. To što on igra je nestvarno. Nije umoran, nije izostao, nije stao. Kad sam hteo da menjam, on je rekao da je potpuno spreman. U četiri dana igrati dvaput 120 minuta, to je nestvarno - rekao je Dalić i dodao:

Informer

 

- Ozbiljan je profesionalac, gospodin u kopačkama. On je svaki trening maksimalan, radi još i dodatno, individualno. Teško ćete naći da neko s 37 godina ovako vuče reprezentaciju. Nije to baš normalno, ali Luka pokazuje kvalitet. Neki su počeli da ga otpisuju, on se vratio i doveo Hrvatsku u polufinale. Luka Modrić će još dugo voditi Hrvatsku. To vam ja kažem - istakao je Zlatko Dalić.

Za plasman u finale Svetskog prvenstva, naše komšije će igrati protiv selekcije Argentine, koja je takođe posle penala eliminisala Holandiju

Inače, Hrvati su samim plasmanom u polufinale već zaradili 24.000.000 evra, koliko su inkasirali pre četiri godine, ali tada kao vicešampioni sveta.

Bonus video