Autor: Informer.rs

15.12.2022.

09:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

POZNATO KAD SE IGRA FINALE MUNDIJALA! Mesi protiv Mbapea! Neobičan termin!

Biće to sudar dve najveće zvezde ovih selekcija, a ujedno i saigrača iz Pariz Sen Žermena - Kilijana Mbapea i Lionela Mesija.

Izabranici Didijea Dešana pokušaće da postanu prva reprezentacija koja je odbranila tron još od Brazila 1962. godine. Finale Svetskog prvenstva u Kataru zakazano je za malo neobičan termin - 16 časova.

Kapiten francuske fudbalske reprezentacije Ugo Loris izjavio da je zadovoljan plasmanom "trikolora" u finale Svetskog prvenstva u Dohi. Francuska je večeras u polufinalu SP u Kataru pobedila Maroko 2:0.

Informer

 

- Umorni smo, ali zadovoljni. Dali smo sebi zlatnu priliku da uđemo u istoriju Francuske. Ovo je drugo finale za četiri godine. U finalu ćemo igrati sa Argentinom, koja je sjajan tim. Pokazali su da su veoma kvalitetni, a imaju i Lionela Mesija, koji je obeležio ovaj sport - rekao je Loris posle meča sa Marokom

Maroko, iako nije uspeo da napravi novu senzaciju u Kataru, nema za čim da tuguje. Afrička selekcija, koja je ostvarila istorijski uspeh plasmanom u polufinale, odigrala je još jedan fantastičan meč. Markonci će se za treće mesti u subotu od 16 časova boriti sa Hrvatima, koji su u polufinalu poraženi od Argentine (3:0).

Informer

 

Selektor reprezentacije Maroka Valid Regragui izjavio je da su njegovi fudbaleri dali maksimum na meču polufinala Svetskog prvenstva protiv Francuske.

- Dali smo maksimum, a to je najvažnije. Nekoliko igrača nam se povredilo, neki i pre meča sa Francuskom, a to je bilo previše za nas. U drugom poluvremenu je bilo mnogo bolje - rekao je Regragui.

Bonus video