Autor: Informer.rs

25.12.2022.

07:26

Foto: AP foto

Sport

MIHE VIŠE NEMA, ITALIJAN UTUČEN, NE MOŽE DA VERUJE! Siniša mu je poklonio dres Bolonje, nosio ga je na sahrani!

Siniša Mihajlović preminuo je nakon tri i po godine borbe sa leukemijom. Mladi Mateo Elmi upoznao je fudbalskog asa 2019. godine. Spojila ih je bolest.

Nakon što je dobio dijagnozu, Miha je započeo lečenje u bolnici "Sant Orsola", gde se odmah započelo sa agresivnim terapijama. U isto vreme, ali na drugom spratu bolnice, svoju bitku za život vodio je Ermi.

-  Mihajlovića sam upoznao u septembru 2019. On je bio suočen s prvim delom svoje bitke, a ja sam se već borio. Tad sam bio u bolnici na pregledima, a dr Kazadei, znajući da sam navijač Bolonje, odlučio je da me oraspoloži. Odveo me je na sprat gde je bio Siniša i upoznao s njim. Bio je to divan susret, malo smo ćaskali, a onda me je potapšao po ramenu. Taj trenutak mi je dao veliku snagu. Onda je Siniša izvadio Bolonjin dres potpisan od njega i celog tima i poklonio mi je - ispričao je Mateo Elmi italijanskim medijima.

Informer

Siniša Mihajlović preminuo posle borbe sa leukemijom


Mladić je na sahranu otišao u dresu voljenog kluba koji je dobio na poklon.

- Nisam ni sanjao, da ću ga nositi na Sinišinoj sahrani. Kada sam u petak čuo za njegovu smrt, nisam verovao. Rekao sam sebi "Ali kako se to dogodilo tako jakoj osobi?" Za mene je to bilo nemoguće. Osećao sam strašan strah i nepravdu.

Informer

 

Jedan drugom su bili podrška u borbi protiv opake bolesti. Cela Bolonja volela je Sinišu, a njemu su zajednički trenuci davali mnogo snage!

- Govorio je o bolesti bez filtera, što nije lako. Siguran sam da je tako svima dao snagu i jasno stavio do znanja šta je zaista važno. Ovo govorim zato što se Siniša često vraćao u bolnicu. Svi su bili zabrinuti za njega jer su ga u Bolonji svi voleli. Imali smo kratak susret pre nekoliko meseci, dva minuta, ali sam i to cenio. Bio mi je na raspolaganju iako mu nije bilo dobro. Dao mi je više snage u tih nekoliko malih trenutaka nego što sam dobio u hiljadu drugih dana. Srećan sam što sam ga poznavao - dodao je mladić.

Bonus video