• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2022

07:30

KOSOVO JE SRBIJA! TAČKA! Ovako je Mihajlović odbrusio Italijanima, nije dao na svoju zemlju, narod...

AP foto

Fudbal

KOSOVO JE SRBIJA! TAČKA! Ovako je Mihajlović odbrusio Italijanima, nije dao na svoju zemlju, narod...

Podeli vest

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović ispraćen je na večni počinak u ponedeljak, na Svetog Nikolu, u Bazilici Svete Marije od anđela i mučenika u Rimu, uz prisustvo velikog broja fudbalskih asova, predstavnika klubova za koje je igrao, prijatelja iz celog sveta i porodice

Svi su se okupili u crkvi u kojoj je održana služba, da bi potom Dejan Stanković, Roberto Mančini, Marko Arnautović i drugi prijatelji - izneli kovčeg iz crkve. Orili su se aplauzi prisutnih, dok su ga navijači ispatili pesmom i bakljadom.

Miha je 2019. godine oboleo od leukemije, ali prvo što je rekao bilo je pobediću. I borio se dok je imao snage, kao i na fudbalskm terenu.  Uvek je naš as bio bez dlake na jeziku, nije ga zanimalo da li će se nekome svideti to što ima da kaže ili ne. Nije na odmet podsetiti na njegove reči na desetogodišnjicu NATO bombardovanja.

Nedostajala mu je Jugoslavija

- Ne podnosim Amerikance. U Jugoslaviji su ostavili samo smrt, sve su uništili. Bombardovali su moju zemlju. Sve su opustošili. Godinama se deca rađaju sa genetskim deformacijama zbog bombi sa uranijumom koje su bacali na nas. Šta da mislim o njima? - jasan  je tada bio Siniša Mihajlović u intervjuu za italijanske medije.

Foto: informer

Ovde je sahranjen Siniša Mihajlović

Nedostrajala mu je Jugoslavija.

- Naravno, Titova! Pravoslavci, katolici, muslimani - samo je general uspeo sve da drži na okupu. Bio sam mlad tada, ali se sećam jedne stvari. U istočnom bloku Jugoslavija je bila najbolja. Moji su bili skromni ljudi, radnici, ali nam ništa nije nedostajalo. Ponekad su išli u kupovinu u Trst. Kod Tita su vrednosti bile porodica, otadžbina i narod. Kada je umro mesecima su ljudi odlazili na njegov grob. Sa njim je Jugoslavija bila najlepša zemlja na svetu, koju volim kao i Italiju, ali koja se raspala. 

Kosovo je Srbija

Na pitanje da li je nacionalista, Miha je uzvratio kontrapitanjem:

- Šta znači nacionalista? Nisam fašista kao što su pričali o Arkanu. Živeo sam za vreme Tita, više sam komunista od mnogih. Ako nacionalista znači patriota, da volim svoju zemlju i narod, onda jesam.

Pričao je i o Kosovu i Metohiji.

Foto: Informer

 

- Kosovo je Srbija Tačka! Srbi ne mogu da se isteraju sa svojih ognjišta. Ta nezavisnost nije u redu.

Siniša Mihajlović je tada rekao da je Srbija posle bombardovanja vraćena 50, 100 godina unazad.

- Školovanje dece postalo je nemoguće. Kada je bio Tito mogao si da učiš, da se usavršavaš, postaneš doktor, zaradiš novac i da lepo živiš. Da li znate koliko danas zarađuje doktor u Srbiji? 300 evra mesečno i ne može da prehrani decu. Deca vide da samo mafijaši imaju novac. U Srbiji moramo da oživimo obrazovanje.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17