Autor: Informer.rs

01.01.2023.

08:47

Foto: Starsportphoto

Sport

UVEK ĆU U SVEMU PODRŽATI VIDIĆA! Nemanja dobio poruku iz UEFA: On je fudbalska veličina, pošten, familijaran čovek...

Takođe, Zoran Laković je pohvalio i Danka Lazovića i Milana Jovanovića, koji su završili edukaciju pod okriljem UEFA, dok je Nemanja Vidić trenersku profi linencu završio u Engleskoj i to sa najvišim ocenama.

- Uvek ću u svemu podržavati Nemanju Vidića. Ili Danka Lazovića. Vidić je fudbalska veličina. Pošten, familijaran čovek, koji je odlučio da se vrati u Srbiju, a mogao je da živi bilo gde u Evropi. On je završio profi licencu za trenera u Engleskoj, a u junu će da završi renomiranu školu pod okriljem UEFA. I, otkriću vam, on je najbolji polaznik te škole, koji se ozbiljno priprema za nešto što će raditi u budućnosti. Sigurno da Nemanja Vidić, Danko Lazović koji je takođe završio edukaciju pod okriljem UEFA, ili Lane Jovanović, zapravo plejada naših priznatih fudbalera, zaslužuje da nađe mesto u fudbalskom sistemu u Srbiji. I mogu da računaju na moju podršku, za šta god se budu odlučili da rade u životu, zato jer su oni meni kad sam bio mlad funkcioner uvek izlazili u susret i pomagali - rekao je za Sportal Zoran Laković.

Informer

Zoran Laković

Nekadašnji generalni sekretar FSS-a kaže da bi voleo se u 2023. godini na neki način okrene novi list u srpskom fudbalu.

- Fudbal u Srbiji je, koliko to nekome zvučalo čudno ili prepotentno, jedna od boljih stvari u ovom društvu. Eto, ja živim u Evropi, u kojoj se cele prošle godine govorilo o reprezentaciji Srbije, selektoru Piksiju, o rezultatima koje su postizali. To su lepe stvari i voleo bih da se nastave u i novoj godini.

UEFA pomno prati rad najvećih srpskih klubova.

- Pratile su se u Evropi partije Crvene zvezde i Partizana. Kada smo kod Zvezde, posebno moram da pohvalim Zvezdana Terzića, iako je često kritikovan. On i njegov tim su stvarno napravili nešto veliko i vratili klub na staze slave. Postali su konstanta. Ući među 30 ili 40 najboljih klubova po zvaničnom UEFA rangiranju, posle situacije koju znamo kakva je bila kada je Terzić ušao u Crvenu zvezdu, zaista je veliki uspeh i za poštovanje.

Bonus video