• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

26.07.2021

15:12

VIDIĆ MORA DA PREUZME FSS! Nenad Lalatović pruža podršku kumu: On je čovek bez mrlje i skandala u karijeri! Narod bi izabrao Nemanju!

Fudbal

VIDIĆ MORA DA PREUZME FSS! Nenad Lalatović pruža podršku kumu: On je čovek bez mrlje i skandala u karijeri! Narod bi izabrao Nemanju!

Podeli vest

Nemanja Vidić je pravi čovek za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, on je čovek bez mrlje u karijeri i dobio bi podršku svih da promeni sliku o našem fudbalu, kaže Lalatović

Nemanja Vidić je pravi čovek za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije i nadam se da ćemo ga uskoro videti na toj funkciji, poručuje Nenad Lalatović!

Kum nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde i Mančester junajteda za Informer kaže da bi Vidić dobio apsolutnu podršku svih u Srbiji da preuzme naš fudbal.

FSS trenutno vodi vršilac dužnosti predsednika Nenad Bjeković, a novo rukovodstvo biće izabrano 15. decembra. Zasad nije poznato ko će se kandidovati, a Vidić je nedavno priznao da razmišlja o tome.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Vidić

Ferguson ceni Vidića

Lalatović, koji je dobro upoznat sa Vidićevim planovima, ističe da bi njegov dolazak na čelo FSS bio pun pogodak.

- Na mestu prvog čoveka FSS vidim samo jednu osobu, a to je Nemanja Vidić. On je čovek bez mrlje u karijeri i jedan je od najboljih predstavnika Srbije u svetu. Verujem da to nije samo moje mišljenje, već stav većine građana Srbije, većine ljudi kojima je stalo do srpskog fudbala. Od njega i u Evropi i u svetu očekuju da bude na tom mestu. Legendarni menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson i UEFA ga vide kao idealnog čoveka za takvu funkciju. Ne vidim zašto onda i mi ne bismo tako razmišljali - naglašava Lalatović.

Najbolje rešenje

Pobeda od 6:2 na debiju

 

Nenad Lalatović, koji je početkom ove sezone preuzeo saudijski Al Batin, nedavno je debitovao na na klupi svog novog tima na prijateljskoj utakmici u Egiptu. Lalatovićevi izabranici savladali su reprezentaciju Kaira rezultatom 6:2.
- Srećan sam što smo ostvarili tako ubedljivu pobedu. Nadam se da ćemo biti u vrhu tabele ove sezone. To bi bila sjajna odskočna daska za moju karijeru - poručuje Lalatović.
Srpski stručnjak objašnjava da ima dogovor sa Al Batinom da može da napusti klub u svakom trenutku ukoliko dobije bolju ponudu.
- U mom ugovoru postoji klauzula da mogu da napustim klub ako dobijem bolju ponudu. Morao bih da platim obeštećenje u iznosu od tri moje mesečne plate, što je oko 120.000 evra. Ipak, voleo bih da ostanem u Al Batinu bar godinu dana - objašnjava Lalatović.

Nekadašnji Vidićev saigrač u Crvenoj zvezdi voleo bi da se predsednik FSS bira na neposrednim izborima, baš kao i predsednik države. Lalatović je uveren da bi na takvim izborima Vidić ubedljivo pobedio.

- Voleo bih da se predsednik FSS bira na isti način kao što se bira predsednik države. Da ga izabere narod. Siguran sam da bi narod izabrao Vidića. Kao veliki autoritet i čovek bez skandala u karijeri, on može da promeni sliku o srpskom fudbalu. Kao trener i sportski radnik, smatram da bi to bilo najbolje rešenje. Vidiću je mesto na čelu FSS, on je oličenje srpskog fudbala - podvlači Lalatović.

Foto: Informer

 

Lalatović pozdravlja uvođenje VAR-a, smatra da je to dobro za srpski fudbal.

-  Želeo bih da pohvalim stanje u srpskom fudbalu, u našem prvenstvu. U ova dva kola pokazala se regularnost zahvaljući VAR sistemu. Ovo je bitno i pozitivno za naš fudbal. Takođe, zasluge idu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu koji su nagovestili pred kraj sezone da će prvenstvo biti regularno. To se i ostvarilo. Idemo na pravi put za dobrobit srpskog fudbala. 

 

Vidić: Hoću na čelo FSS

 

Nemanja Vidić nedavno je rekao da želi da bude predsednik FSS, ali pod uslovom da dobije podršku za svoj plan.

- Spreman sam da pomognem srpskom fudbalu, pa i da se kandidujem za predsednika FSS, ali ne vidim da u ovom fudbalskom sistemu mogu da pomognem kao pojedinac. Neophodno je da dođu čestiti i stručni ljudi, neokaljani i bez repova. FSS mora da se profesionalizuje, svaki sektor mora da snosi odgovornost za svoje postupke. Sistemi države moraju da se uključe, da kažnjavaju funkcionere, fudbalere, svakog ko prekrši zakon - izjavio je Vidić.

 

Foto: Starsportphoto

Nenad Lalatović

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srecko

pre 2 godine

Dobro.Da vidimo koje karakteristike treba da ima predsednik fs.Treba li da ima neku visoku školu i koju? Treba li da ima iskustva u vodjenju velikog sistema? Znači prvo utvrdimo funkciju,pa onda da vidimo kandidate.

Pjer

pre 2 godine

Ali Vidic nije za Vucica,Lalate. Ne moze on da bude prvi covek Fss-a.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17