Autor: Informer.rs

02.02.2023.

12:12

Foto:

Sport

TOTALNA PROPAST BRAZILCA! Zbog silovanja mora da plati 5 miliona evra!

Alvešu se život okrenuo naglavačke od trenutka kada je optužen za silovanje. Lišen je slobode, klub sa kojim je imao ugovor, meksički Pumas, raskinuo je sa njim ugovor, a sada traži milionsku odštetu.  

- Zbog ozbiljne povrede ugovora, igrač je dužan da nadoknadi klubu pet miliona evra - poručili su iz kluba, a prenose svetski mediji. 

Alveš je najtrofejniji fudbaler svih vremena, pošto je u bogatoj karijeri prikupio čak 46 pehara na klupskom i reprezentativnom nivou. Na kraju prošle sezone istekao mu je ugovor sa Barselonom, gde je boravio drugi put u karijeri, a onda ga je angažovao meksički Pumas.

Ostavila ga supruga

Alvešova supruga (39) Žoana Sanz, zatražila je razvod posle hapšenja slavnog igrača zbog optužbi da je silovao jednu 23-godišnju devojku u noćnom klubu u Barseloni. Užasnuta je optužbama na račun njenog supruga i dokazima protiv njega u koje je i sama imala uvid, odlučila se za ravod kao jedino logično rešenje i izlaz iz ove situacije.

Žoani je inače majka umrla pre nekoliko nedelja, a sada je snalazi i ovaj najblaže rečeno pakao sa slavnim suprugom. Ona je preko advokata zatražila razvod od fudbalera. Na Instagramu je obrisala sve zajedničke fotografije i one sa venčanja, a upućeni kažu, što je procurilo i po medijima, ne ostavlja ga zbog toga da li je kriv ili nije za silovanje - već zato što je priznao neverstvo.

Iskusni desni bek se krajem prošle godine, mimo očekivanja, našao na spisku brazilske reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde je upisao dva nastup. Posle hapšenja Pumas je raskinuo ugovor sa Alvesom uz objašnjenje da ne želi da "toleriše ponašanje koje je na bilo koji način u suprotnostima sa vrednostima koje klub deli". Klub sada traži milionsku kompenzaciju od fudbalera. 

Klub je prilikom potpisivanje ugovora sa Brazilcem ubacio klauzulu u slučaju dopinga, javnog skandala ili svakog dela koji se smatra krivičnim delom prema zakonima zemlje u kojoj se to dogodilo. Ukoliko Alveš ne bude hteo da plati, Pumas može da se žali FIFA.

Informer

Dani Alveš sa suprugom


- Pumas ima pravo da preduzme sve mere i traži od FIFA ili bilo koje druge relevantne organizacije kako bi dobio odštetu  koja je dogovorena u uslovima ugovora.  

Sudija je odbio mogućnost da Alveš plati kauciju i brani se sa slobode, pa je izvesno da će nekadašnji as Barselone do kraja suđenja biti u zatvoru.