• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

23.01.2023

11:00

BRAZILSKOM REPREZENTATIVCU PRETI 12 GODINA ROBIJE! Alveš u zatvoru odbija da jede i da razgovara

reuters

Fudbal

BRAZILSKOM REPREZENTATIVCU PRETI 12 GODINA ROBIJE! Alveš u zatvoru odbija da jede i da razgovara

Podeli vest

Dani Alveš, koji je zatočen u ozloglašenom zatvoru "Brijans" zbog silovanja, i dalje je u šoku. Biološki uzorci iz toaleta noćnog kluba, snimci sigurnosnih kamera i izjave obezbeđenja navodno su dokazi protiv njega

Brazilski fudbaler Dani Alveš ne može da dođe sebi posle hapšenja zbog optužbi da je silovao neimenovanu 23-godišnju devojku 30. decembra prošle godine u toaletu noćnog kluba Saton u Barseloni.

On je od petka u zatvoru "Brijans", inače jednom od najozloglašenijih u Španiji i poznatom po najčešćim međusobnim tučama zatvorenika i napadima na čuvare.
Alveš tamo odbija da jede, kažu da još nije progovorio ni reč, a odbio je i telefonski poziv na koji po zakonu ima pravo.

Sumnjiv

Alveš je tri puta menjao iskaz, od toga da ne poznaje oštećenu devojku, do toga da je ona inicirala njihov kontakt

Odbijena kaucija

Sudija je odbio mogućnost da Alveš plati kauciju i brani se sa slobode, pa je izvesno da će nekadašnji as Barselone do kraja suđenja biti u zatvoru.

- U skladu sa kriterijumima Tužilaštva i privatnog tužilaštva, koje je podnosilac žalbe, sudija je odredio bezuslovno zatvaranje igrača. U suprotnom bi postojao visok rizik od bekstva, s obzirom na njegove ekonomske mogućnosti i činjenicu da ima prebivalište van Španije - piše španska "Marka".

Oštećena devojka je izjavila da ju je poznati fudbaler prvo dodirivao bez njenog pristanka, zatim ju je tukao i na kraju silovao u toaletu. Alveš je negirao sve optužbe, ali je za samo tri dana menjao iskaz nekoliko puta. Prvo je rekao da devojku ne poznaje i da je nikad nije video. Zatim se "setio" da ju je video u pomenutom klubu te noći, ali da nisu imali nikakav kontakt.

Foto: REUTERS/Henry Romero

Daniju Alvešu preti zatvor



Na kraju je kazao da je devojka inicirala i izazvala sve što se dogodilo među njima 30. decembra uveče, ne otkrivajući na šta tačno misli. Alveš na istražnog sudiju, prenose španski mediji, nije ostavio dobar utisak, a i njegova izjava se navodno kosi sa prikupljenima dokazima: biološkim uzorcima iz toaleta, snimcima sigurnosnih kamera i izjavama obezbeđenja. Ukoliko se ispostavi da je kriv, Alveša čeka kazna od četiri do 12 godina zatvora.

Supruga ga podržava


Žoana Sanc, atraktivna supruga slavnog fudbalera, takođe proživljava najteže momente u životu. Njoj je pre nekoliko dana umrla majka, a sada joj je i suprug završio u zatvoru.
"Molim medije da poštuju moju privatnost u ovim momentima. Majka mi je preminula pre sedam dana. Tek sam počela da se mirim sa činjenicom da nje više nema, a onda se dogodilo ovo sa suprugom. Izgubila sam jedina dva oslonca u životu. Imajte malo empatije", poručila je Žoana.

Odmah dobio otkaz

Alveš je najtrofejniji fudbaler svih vremena, pošto je u bogatoj karijeri prikupio čak 46 pehara na klupskom i reprezentativnom nivou. Na kraju prošle sezone istekao mu je ugovor sa Barselonom, gde je boravio drugi put u karijeri, a onda ga je angažovao meksički Pumas.

Iskusni desni bek se krajem prošle godine, mimo očekivanja, našao na spisku brazilske reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde je upisao dva nastupa.

Foto: reuters

Posle hapšenja Pumas je raskinuo ugovor sa Alvesom



Posle hapšenja Pumas je raskinuo ugovor sa Alvesom uz objašnjenje da ne želi da "toleriše ponašanje koje je na bilo koji način u suprotnostima sa vrednostima koje klub deli".
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija