Autor: Informer.rs

02.03.2023.

12:55

Foto: Predrag Milosavljević

Sport

ZVANIČNO - ORLOVI DOBILI JOŠ JEDNO OGROMNO POJAČANJE! Srce je reklo SRBIJA! (FOTO)

Prošle nedelje je Fudbalski Savez Srbije potrvrdio da će Lazar Samardžić biti deo naše reprezentacije u budućnosti, a danas je stigla još jedna fantastična vest.

Golman poljskog Rakova, Vladan Kovačević, prihvatio je poziv selektora Dragana Stojakovića i trebao bi da se nađe u timu za martovske kvalifikacije. 

Kovačević važi za jednog od najtalentovanijih golmana Evrope u ovom momentu. Standardan je i sjajan na golu Rakova, lidera poljske Ekstraklase, a za njegove usluge se tokom zime interesovao i minhenski Bajern. 

Imao je Kovačević, budući da je rođen u Banjaluci, opciju da igra i za Bosnu i Hercegovinu, ali je odbio tamošnji poziv i strpljivo čekao šansu u dresu Srbije. Iz FSS-a navode da će, ukoliko sve bude u redu sa papirologijom iz FIFA, Kovačević već u martu debitovati za reprezentaciju naše zemlje. 

- Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom, i od FIFA-e na vreme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju kasnije ovog meseca, kada reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije. 

Pre nekoliko dana odluku o tome da opremu Nemačke zameni dresom Srbije doneo je Lazar Samardžić, a od marta 2021. godine i dolaska selektora Dragana Stojkovića i direktora Stevana Stojanovića u Fudbalski savez Srbije na tom spisku nalaze se prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović (Kanada), štoper španske Almerije Srđan Babić (Bosna i Hercegovina) i čuvar mreže Rome Mile Svilar (Belgija).